Home / / Bewoners buurtschap Emmen wijzen automobilisten op snelheid

Bewoners buurtschap Emmen wijzen automobilisten op snelheid

EMMEN – Bewoners van buurtschap Emmen, leerlingen van de A. Baron van Dedemschool, VVN Dalfsen en de politie hebben maandag een gezamenlijke buurtactie gehouden. Op de Poppenallee spraken ze diverse automobilisten aan op hun rijgedrag.

Deze personen werden, afhankelijk van hun gereden snelheid, beloond of kwamen er met een waarschuwing vanaf. Automobilisten kregen, onder andere van leerlingen van de basisschool, uitleg over het belang van het naleven van de snelheidslimiet en over de gevaren van het overschrijden van de limiet. Ook kregen ze een folder mee: houd je aan de snelheidslimiet van 30 of 50 kilometer per uur binnen de bebouwde kom.

Door de politie zijn met een lasergun circa 85 registraties gedaan. Er zijn 72 weggebruikers staande gehouden. De meeste weggebruikers hielden zich aan de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur, maar enkele weggebruikers (15%) reden harder dan toegestaan.

Foto: Gemeente Dalfsen

Lees ook

Blikjes inleveren voor statiegeld nog t/m zaterdag 7 augustus

DALFSEN – De bijzondere actie van Kringloop Noggus&Noggus en de gemeente Dalfsen om blikjes in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.