Home / / Beurs toont mogelijkheden voor waardig afscheid

Beurs toont mogelijkheden voor waardig afscheid

‘Mooie herinneringen aan een uitvaart zijn belangrijk’

Ommen – “Je begeleidt mensen in een periode van diep verdriet en mag tegelijk zorgen dat zij een mooie herinnering overhouden aan het afscheid. Dat maakt het een mooi en heel dankbaar beroep.” Dat zegt Rina Uulders over haar werk als uitvaartverzorger.

Tien jaar geleden begon Rina Uulders haar eigen uitvaartverzorging en met succes. Liefde, Respect en Aandacht zijn de kernwoorden van Uitvaartverzorging Rina Uulders. Zij begeleidt de familie/nabestaanden na een waardig afscheid van hun geliefde en zorgt dat ze mooie herinneringen overhouden aan de uitvaart.

Uitvaartbeurs

Liefde, Respect en Aandacht worden uitgebreid onderstreept tijdens de uitvaartbeurs op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in Het Baken aan de Trompstraat 2 in Ommen. Een beurs waarbij zo’n dertig standhouders een breed scala aan mogelijkheden bieden en laten zien wat er mogelijk is rondom de dood. Daarbij valt te denken aan presentaties van een steenhouwerij, informatie van de notaris, crematoria en cateringbedrijven en demonstraties van een kunstenares. Ook is er een vertegenwoordiging van het Hospice in Dalfsen en er is volop informatie over de pas ingerichte Natuurbegraafplaats in Ommen.

Inspireren

“Een gedeelte van de beursruimte wil ik als huiskamer inrichten om de mogelijkheden van thuisopbaring te laten zien”, zegt Rina, die het publiek hoopt te inspireren om na te denken over de vele mogelijkheden voor een waardig afscheid. “Niemand wil nadenken over de dood, maar een waardig afscheid wil iedereen. Het is goed om daar van tevoren bij stil te staan en wensen op te schrijven, want niemand weet wanneer de tijd daarvoor is gekomen. Tegenwoordig is er ook op het gebied van rouwvervoer veel mogelijk. En dat wordt op de beurs getoond met een uitvaarttruck, een rouwbus, een bakfiets en zelfs met een uitvaartmotor.

Het onderwerp van de beurs mag dan niet feestelijk zijn, maar toch hoopt Rina er wel een feestelijke aangelegenheid van te maken. “Ik vier het tienjarig bestaan van mijn bedrijf en dat heb ik alleen maar te danken aan het feit dat de vele families mij het vertrouwen hebben gegeven om een uitvaart voor hun geliefde te mogen begeleiden. Ik ben daar blij om en dankbaar voor. Daarom zal er tijdens de beurs ook een hapje en een drankje geserveerd worden. Ik hoop het werk als uitvaartverzorger nog heel lang te mogen blijven doen, want het is dankbaar werk en een waardig afscheid is voor iedereen belangrijk. Hoe ik mijn eigen afscheid zie? Te zijner tijd met een kerkdienst en met een eeuwigdurende rustplaats op de Natuurbegraafplaats in Ommen. Tot die tijd blijf ik graag uitvaarten verzorgen. En altijd met Liefde, Respect en Aandacht.”

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.