Home / tweetpost / ASC’62 pakt punt in Enschede

ASC’62 pakt punt in Enschede

DALFSEN / ENSCHEDE – Na in de eerste drie competitiewedstrijden tegen drie nederlagen te zijn aangelopen, pakte ASC’62 afgelopen zaterdag uit tegen Sparta Enschede het eerste punt: 1-1.

Sparta Enschede wordt in het rijtje kampioenskandidaten genoemd. ASC’62 coach Piet de Jong zag in de afgelopen week spits Matthijs van Gelder afhaken met een blessure, nadat vorige week Gerhard Rodenboog ook al tijdens de wedstrijd was uitgevallen. Nu moest er kort voor de wedstrijd wederom een wijziging worden doorgevoerd.

Zoals verwacht had Sparta het meeste balbezit. De Dalfsenaren hielden het heel compact en daar had de thuisploeg het moeilijk mee. Het lukte maar niet om openingen te vinden. Veel van de dieptepasses verdwenen over de zij- of achterlijn. Tot in de zestien kwam men nauwelijks. ASC’62 kon daar aanvallend ook niet veel tegenoverstellen. Alleen een schot van Chiel Pasman moest door de doelman uit de kruising tot corner worden verwerkt. Ruststand 0-0.

Na de hervatting voerden de Tukkers het tempo meer op, maar ook nu bleef de ploeg van Piet de Jong redelijk eenvoudig op de been. De scheidsrechter liet vaak doorspelen om voordeel af te wachten. Een goede zaak, maar soms werd wel heel ver teruggegaan in de tijd, om alsnog voor een overtreding te fluiten. Juist zo’n situatie deed ASC’62 de das om. Sparta kreeg op die manier een herkansing met een vrije trap. Deze werd ingebracht in het drukke strafschopgebied en plots lag de bal er zo maar in (1-0).

ASC’62 probeerde daarna aanvallend er meer uit te komen. Dit had al snel resultaat. Joren Drost werd weggestuurd en liep samen met een verdediger de zestien in. Hoewel de hoek moeilijk was, vond de verdediger het toch nodig een sliding in te zetten, maar raakte alleen de man en geen bal. Een actie uit de categorie domme overtredingen, maar wel een strafschop voor ASC’62. Als je een cadeautje krijgt moet je hem natuurlijk nog wel uitpakken. Drost ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen (1-1).

Het spel kon opnieuw beginnen en naar mate de wedstrijd vorderde, kwamen de Dalfsenaren meer onder druk te staan. Dit zorgde nog wel voor enkele hachelijke momenten voor het doel, maar uiteindelijk werd het punt binnengehaald. Eindstand 1-1.

ASC’62 blijft hekkensluiter, maar is wel van de hatelijke nul af. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen Hulzense Boys. Deze tegenstander staat op een gedeelde tweede plaats met zeven punten.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.