Home / / Annemarie Noordman en leerlingen van de Heilig Hartschool uit Lemerlerveld trakteerden varkens op Werelddierendagtaart
 .

Annemarie Noordman en leerlingen van de Heilig Hartschool uit Lemerlerveld trakteerden varkens op Werelddierendagtaart

Elke dag dierendag bij varkenshouders in Nederland

LEMELERVELD – Op Werelddierendag staan mensen wereldwijd stil bij het recht van dieren om goed verzorgd te worden. Bij varkenshouders in Nederland is het elke dag dierendag. Zij werken 365 dagen per jaar aan de groei, gezondheid en een zo goed mogelijk leven voor hun dieren. Dat benadrukte Annemarie Noordman uit Lemerlerveld op 4 oktober nog eens extra. Ze nodigde leerlingen van groep 3 van de Heilig Hartschool uit Lemerlerveld uit om haar varkens te trakteren op een echte werelddierendagstaart van overgebleven brood, snoep, groenten en fruit uit de voedingsindustrie. Ingrediënten die in de praktijk ook vaak een tweede leven krijgen als ingrediënt voor varkensvoer. Lekker duurzaam dus.

Boeren zorgen 365 dagen per jaar voor dieren

Iedereen gebruikt elke dag producten van het varken. Is het niet het stuk vlees op het bord, dan zijn het wel de ingrediënten uit de botten, de huid en het haar van het varken die verwerkt worden in duizenden producten zoals tandpasta, shampoo, bier, drop, brood, drukinkt en wasverzachter. Leerlingen van de Heilig Hartschool in Lemerlerveld leerden op 4 oktober over de varkenshouderij van de familie Noordman. Hier leven moedervarkens met hun pasgeboren biggetjes. Ze groeien bij hen op tot volwassen vleesvarkens die klaar zijn voor de slacht. Annemarie Noordman houdt varkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent bijvoorbeeld dat de varkens op dit bedrijf leven in speciale serrestallen met extra veel daglicht. Dat is prettig voor de varkens, de boer en de medewerkers. Voor de varkens is er extra veel ruimte en speelgoed. De biggetjes worden niet gecastreerd en de staartjes van de jonge biggetjes blijven langer. Annemarie Noordman werd op vrijdag 4 oktober bijgestaan door leerlingen van Landstede uit Raalte. Want naast het zorgen voor varkens, leidt Annemarie Noordman ook jongeren op voor een beroep in de veehouderij.

Varkens en boeren zijn onmisbaar

Om varkens in het kader van Werelddierendag extra in het zonnetje te zetten, maakten MBO leerlingen een speciale Werelddierendagtaart voor de varkens. Ze gebruikten daarvoor ingrediënten die goed zijn voor de dieren. Nederlandse veevoer producenten gebruiken veel reststromen uit supermarkten en de voedingsindustrie als grondstof voor diervoeding. Deze ingrediënten hebben MBO leerlingen gebruikt voor hun dierendagtaart.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.