Home / / Accordeon en Harmonica klonken in Nieuwleusen

Accordeon en Harmonica klonken in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zondag werd in het Witte Peerd in Nieuwleusen voor de dertiende keer een accordeon & harmonica trefdag gehouden. Al vele jaren wordt dit evenement georganiseerd in de gemeente Dalfsen, beurtelings bij Massier in Oudleusen, Het Roode Hert in Ankum en in het Witte Peerd in Nieuwleusen.

Om 11.00 uur werd de dag geopend door de vrije groep, waarbij iedereen mee kon spelen. Daarna was het mogelijk om in diverse ruimtes te spelen. Er werd uitsluitend live gespeeld en versterking was niet toegestaan. Alleen in overleg waren andere akoestische instrumenten welkom.

De accordeonisten werden deze dag begeleid door twee drummers; Bennie Salemink uit Aalten begeleidde de spelers op het podium en Jan Meyer uit Zwolle drumde bij de grote groep ‘vrije spelers’.

De organisatie was wederom in handen van Giny van Groenewegen. “Ik ben blij met weer een zeer grote opkomst”, zegt Giny. “Ik merk dat de mensen het leuk vinden om op deze vrije manier met elkaar te spelen. De meesten zijn geen lid van een club of vereniging en spelen vaak alleen maar thuis. En nu kunnen ze enkele malen per jaar een dag gezamenlijk spelen, geweldig toch!”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.