Home / / Aanpak voorplein gemeentehuis

Aanpak voorplein gemeentehuis

DALFSEN – In de raadscommissie begin september heeft de CDA-fractie, bij monde van fractievoorzitter Betsy Ramerman aangegeven dat het voorstel van het college om het voorplein bij het gemeentehuis voor 350.000 euro aan te pakken, te gortig is. Er komt een bezuinigingsoperatie om de begroting voor de komende jaren sluitend te krijgen. Daarom is het voor het CDA onacceptabel zo diep in de gemeentelijke buidel te tasten.

De toegankelijkheid van het gemeentehuis is een probleem. De lift is een aantal keren defect geweest en nu zelfs buiten gebruik. “Als gemeente moeten we toegankelijk zijn voor iedereen en dat moet zeker worden opgelost”, aldus Betsy Ramerman. Na de ingebruikname van het gemeentehuis blijken steeds meer tegels los te liggen, is de helling te steil en nu wil het college een voorbeeld stellen in klimaatdoelstellingen. In de commissievergadering heeft portefeuillehouder Schuurman het CDA onder andere toegezegd de versobering te gaan onderzoeken. En daarnaast te zullen kijken naar mogelijkheden om de afschrijvingstermijn aan te passen, voor de raadsvergadering van maandag 23 september.

In een brief aan de gemeenteraad zou worden ingegaan op versobering en de afschrijvingsperiode. Er werd echter toegelicht, dat er extra opgaven waren. Het parkeren van fietsen voor het Waterfront moet extra geld kosten als ook maatregelen voor duurzaamheid- en klimaatbeleid. “We vinden het wel heel bijzonder dat er bij zo’n groot project als het Waterfront niet is nagedacht over het parkeren van fietsen, terwijl wij het fietsen toch willen promoten boven het gebruik van de auto”, zei Betsy Ramerman.

Een gevraagde versobering met een behoorlijk verrassende wending. Versoberen naar een minimale aanpak gaat volgens de wethouder nog zo’n 235.000 euro kosten. Het CDA heeft aangegeven, dit besluit niet te kunnen nemen, zonder te weten welke maatregelen moeten worden getroffen om een sluitende begroting voor 2020 te kunnen opstellen. Ramerman legde de nadruk op de toegankelijkheid van het gemeentehuis, dat verbeterd moet worden, echter dat zal nog een paar weken langer duren. Er moet eerst duidelijkheid komen over de totale financiële situatie. “Pas dan kunnen we afwegen of het voorplein zo moet worden, zoals het college heeft bedacht.” Het voorstel komt in november 2019 weer op de agenda, dan is er ook meer duidelijk over de maatregelen die nodig zijn voor de (financiële) toekomst van Dalfsen.

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.