Home / / Aan de slag voor biodiversiteit tijdens Natuurwerkdag

Aan de slag voor biodiversiteit tijdens Natuurwerkdag

VECHTDAL – Samen buiten aan de slag en een bijdrage leveren aan jouw groene omgeving? Dat kan op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Ontspannend, gezellig en gezond. Ook in het Vechtdal doen verschillende locaties mee.

Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof en een gezonde bodem voor de productie van voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70 procent afgenomen.

Landschap Overijssel organiseert voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het taken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Je kunt op maar liefst 50 locaties aan de slag. Zo kun je in het Vechtdal bijvoorbeeld:
– De heide onderhouden op Natuurterrein Beerze (bij Camping De Vogelsangh);
– Boompjes zagen op de Lemelerberg om het leefgebied van insecten en de zeldzame zandhagedis te behouden;
– Een voedselbos planten (bijv. mispels, walnoten en bessen) in de Wolfskuil Ommen.

Samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten bij jou in de buurt. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Foto: Landschap Overijssel

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.