Home / / 60 jaar Fotoclub Dalfsen met opening jubileumexpositie

60 jaar Fotoclub Dalfsen met opening jubileumexpositie

DALFSEN – Op vrijdagmorgen 11 oktober werd de jubileumexpositie ‘Dalfsen in Beeld’ in het gemeentehuis door burgemeester Erica van Lente, officieel geopend. Voorzitter Jan Dijkhof verwelkomde een groot aantal (oud)leden van de club en de pers. Hij schetste in het kort de historie van de fotoclub en de ontwikkelingen in de fotografie in die periode.

Op 6 oktober 1959 werd de club opgericht door een aantal leden van het ‘Nutsdepartement Dalfsen’. De burgemeester feliciteerde in haar toespraak de actieve club en sprak haar complimenten uit. “Door de ogen van een fotograaf wordt de omgeving vaak anders bekeken dan wat we in het dagelijkse leven zelf ervaren”, gaf zij aan. “Op die wijze worden mensen vaak dichter betrokken bij de wereld en hun eigen omgeving.”

De officiële opening werd verricht met de onthulling van een tweetal foto’s, genomen vanaf dezelfde locatie; de situatie van toen en de situatie per heden. Ingebonden in een lijst, kreeg de burgemeester beide foto’s aangeboden. ‘Dalfsen in Beeld’ geeft een schets weer van alle kernen van de gemeente. Veel herkenbare maar ook minder bekende locaties zijn door de leden in beeld gebracht. De burgemeester sloot af met een felicitatie aan de heer Jan Wijnberger, die reeds 59 jaar lid is van de fotoclub, vervolgens wenste ze de club veel succes voor de komende 60 jaar.

Tekst: Paul Scholten
Foto: Johan Bokma

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.