Home / / Zonovergoten ‘Keep it clean Day’ is groot succes en zorgt voor een schoner Nieuwleusen

Zonovergoten ‘Keep it clean Day’ is groot succes en zorgt voor een schoner Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op vrijdag 20 september gingen zo’n 40 jongeren van het Agnieten College de wijk in om zwerfafval op te ruimen. De jongeren vervulden zo een aantal uren van hun maatschappelijke stage, ruimden zwerfafval op en preventief kregen zij mee wat het doet als je afval van je afgooit.

Vol enthousiasme werd er gestart met ‘Keep it clean Day’. Een prachtige zonnige dag waar ruim 40 jongeren onder begeleiding van leraren en het jongerenwerk verschillende delen van Nieuwleusen zijn doorgelopen met knijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken die beschikbaar waren gesteld door de Gemeente Dalfsen. Een dag waar jongeren door bosjes, perkjes en slootjes struinden, op zoek naar afval om dit vervolgens in hun vuilniszak te gooien. Waar de natuur al prachtige kleuren begon te vertonen, liepen de onrustige, enthousiaste jongeren in gele en oranje hesjes afval te zoeken. Bierflesjes, plastic verpakkingen en peuken, alles werd opgepakt om het afgestruinde gebied zo schoon mogelijk achter te laten.

Elke derde vrijdag van september is het ‘Keep it clean Day’, één dag in het jaar waar Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Zo ook in Nieuwleusen waar het jongerenwerk van Saam Welzijn en twee eerstejaarsklassen van het Agnieten College de wijk in gingen om zwerfafval op te ruimen. “De gemeente Dalfsen is een erg schone gemeente en dit lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is belangrijk om jongeren op jonge leeftijd al mee te geven dat afval netjes opgeruimd moet worden.” aldus jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg van Saam Welzijn. Anderhalf uur opruimen in verschillende gebieden in Nieuwleusen resulteerde dan ook in een aanhanger vol zwerfafval die vervolgens door de gemeente werd opgehaald.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.