Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Arie van Tongeren wordt gefeliciteerd door burgemeester Cornelis Pieter van Reeuwijk als 100.000ste bezoeker van zwembad “Olde Vechte”, zie inzet. De plaatselijke krant bericht hierover: “De 9-jarige Arie van Tongeren kocht het 100.000ste kaartje in het Ommer zwembad “Olde Vechte”. Burgemeester C.P. van Reeuwijk schonk de jeugdige Ommenaar een gratis abonnement voor het volgende seizoen, waarop met grote cijfers 100000 vermeld staat.” De foto is eind augustus 1964 gemaakt door de bekende Ommer fotograaf G. Terra. De foto is samen met meer foto’s van deze gebeurtenis inclusief een afbeelding van het verkregen zwemabonnement gepubliceerd op de gemeenschappelijke beeldbank van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen en de stichting OudOmmen.nl (zoek op “Zwembad Olde Vechte”). Vooraan op de foto staat Arie (Arend Jan) van Tongeren, wie helpt ons aan de namen van de kinderen achter hem?

Met dank aan Jan Lucas voor de informatie over het vorige zoekplaatje (AB0242, opening postzegelexpositie) uit deze reeks: In het midden staat de directeur van het Postdistrict Zwolle: J. Felkers. Links van hem staat de hr. van Minnen uit Dalfsen en helemaal rechts staat mevr. Damman, echtgenote van Evert Damman. De andere mensen op de foto komen waarschijnlijk van buiten de regio Ommen.

Reacties met vermelding van archiefnummer CCO095 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Camping de Koeksebelt, daar is het goed toeven en gaan de natuur en stadse geneugten hand in hand.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.