Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Als een koe bevalt van drie (gezonde) kalfjes is dat bijzonder nieuws. De kans op een drieling bij koeien blijkt slechts 1 op 8 miljoen te zijn. Reden voor Herman Wigbels om deze foto te maken. Hij noteerde ‘Lemelerveld, schrijver drielingkalf’ en als datum ‘januari 1970’. Wie helpt ons aan meer informatie over deze foto zoals, wie is de man op de foto en waar is de foto gemaakt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 48 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Blij verrast zijn we met de informatie van de familie Rozendal over het vorig zoekplaatje (haw_57845, gouden paar wendkuisweg) uit deze reeks, gepubliceerd in week 36: “Hier staan Derk Jan Rozendal, geboortedatum 6 oktober 1886 en Antonia Nijenkamp, geboortedatum 15 november 1883 op. Ze zijn gehuwd op 20 mei 1915. De foto die destijds is genomen is nog in het bezit van de familie Rozendal. Het is genomen aan de Weerdhuisweg 34 in Lemelerveld. Later heeft hun zoon Hein, die getrouwd was met Mina hier altijd gewoond. Zij hebben 8 kinderen gekregen. Nu woont de dochter van Hein en Mina op deze plek, Ria Rozendal, gehuwd met Harrie Dijk.” Naast deze informatie kregen we van de familie Rozendal ook het originele artikel waarbij de foto destijds is gebruikt, heel hartelijk dank!

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_61994 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.