Zoekplaatje van de week

“Gouden paar wendkuisweg” noteerde Herman Wigbels bij deze foto. Ofwel een 50-jarig huwelijksjubileum voor dit echtpaar. De foto is gemaakt in 1965 in Lemelerveld. Volgens Google Maps bestaat de ‘Wendkuisweg’ niet, ook niet in Lemelerveld. Zou dit misschien ‘Weerdhuisweg’ moeten zijn? Wie kan ons meer informatie geven over dit ‘gouden paar’?
Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 47 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.
Met dank aan Alex Weelink, Joke Timmerman en Jan Lucas voor de informatie over het vorige zoekplaatje (haw_59688, 1957 – een gezellig ouderwets winkeltje in Ommen) uit deze reeks, samengevat: “Achter de toonbank staat Jan Keizer (1915-2011). Hij was eigenaar van dit kruidenierswinkeltje dat later de eerste supermarkt (Centra) van Ommen zou worden. Het winkeltje stond op de hoek van de Kerkstraat/Brugstraat tegenover de Hervormde kerk. Nog later werd het supermarkt ‘Nieuwe Weme’ die daarna naar de Markt verhuisde, waar nu (in 2019) de Jumbo is. Jan Keizer is (in 1951) getrouwd met Alie van der Kolk (1917-2017) en was een zoon van Hendrik Keizer (1880-1914) en Jennigje Weelink (1887-1976). Ze kregen twee kinderen. Als de foto in juni 1957 is genomen dan was hij daar bijna 42 jaar.”
Reacties met vermelding van archiefnummer haw_57845 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.
Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.