Home / / Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen helpen inwoners besparen op vaste lasten

Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen helpen inwoners besparen op vaste lasten

Vijftig huishoudens krijgen gratis adviesgesprek met De VoorzieningenWijzer

DALFSEN – Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen starten samen een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen door hun financiële situatie in kaart te brengen. Daaruit blijkt of mensen recht hebben op toeslagen of regelingen waar ze nog geen gebruik van maken.

Ook kan het advies zijn om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieaanbieder. Vijftig huishoudens in de gemeente krijgen een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer. De gemeente Dalfsen en Woonstichting Vechthorst hebben hoge verwachtingen van De VoorzieningenWijzer; in de praktijk blijkt dat bij een groot deel van de huishoudens een besparing mogelijk is.

Mensen die graag bespaaradvies willen, krijgen gratis een adviseur van De VoorzieningenWijzer thuis op bezoek. De adviseur is op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Ook bekijkt hij samen met de mensen hun energiecontract. Daarna laat De VoorzieningenWijzer zien waar mensen nog geld kunnen besparen.

Meteen hulp bij aanvragen

Als blijkt dat mensen kunnen besparen, helpt de adviseur ze meteen met het aanvragen van toeslagen of het afsluiten van een andere zorgverzekering of een ander energiecontract. Ook bekijkt de adviseur of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of de mensen in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen. Als dat zo is, helpt de adviseur bij het inschakelen van lokale partijen die ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren. Gemeente Dalfsen werkt hierin samen met Humanitas Thuisadministratie.

Betaalbaarheid verbeteren

Met De VoorzieningenWijzer hopen Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen inwoners te bereiken die graag willen besparen, maar niet weten dat ze inkomsten mislopen. Door te besparen op vaste lasten houden ze geld over en kunnen zij mogelijk schulden voorkomen. Zo willen de corporatie en de gemeente helpen om het wonen in de gemeente Dalfsen prettiger te maken.

Lees ook

Oud papier ABSD

DALFSEN – Op 30 september en op vrijdag 1 oktober haalt de ABSD weer oud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.