Home / / Wereldwinkel Ommen bestaat 25 jaar

Wereldwinkel Ommen bestaat 25 jaar

OMMEN – Op zaterdag 21 september is het 25 jaar geleden dat de Stichting Wereldwinkel Ommen werd opgericht en dit wordt gevierd met een speciale actie. Op deze dag is er een korting van 25% op alle non-foodproducten. Verder is er voor iedere klant die 25 euro of meer uitgeeft een kleine attentie beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Na de oprichting 25 jaar geleden, verhuisde de stichting naar de Bouwstraat waar de eerste echte winkel tot stand kwam. Er volgde een verhuizing naar de Kerkstraat en vijf jaar geleden werd het pand op de hoek van de Kerkstraat en Bermerstraat betrokken. De fair trade was voornamelijk gericht op koffie en thee. Later kwamen er andere producten bij, geproduceerd door kleine ondernemers in diverse landen. Als er nu gekeken wordt naar wat de Wereldwinkel te bieden heeft dan is er een ruim assortiment van mooie producten, grote en kleine cadeaus maar natuurlijk ook nog de van oorsprong zo belangrijke koffie en thee. De Wereldwinkel in Ommen heeft gekozen voor een leverancier die de koffie en thee bij de kleine boeren inkoopt. Het is zodanig verpakt dat de smaak optimaal behouden blijft.

De winkel doet in niets meer denken aan het wat stoffige imago die de Wereldwinkels in het verleden hadden. Regelmatig ontvangen de vrijwilligers positieve opmerkingen over de inrichting en het assortiment. Het is echter niet altijd even makkelijk geweest. De problemen met de cadeaubonnen van de landelijke vereniging heeft ook de winkel in Ommen financieel geraakt, in een periode waarin het economisch in Nederland ook slechter ging. Kort na de laatste verhuizing heeft het bestuur daarom besloten om als zelfstandige Wereldwinkel verder te gaan zonder lidmaatschap van een landelijke vereniging. Er is daardoor meer vrijheid gekomen in het kiezen van een eigen beleid en mede hierdoor laat de winkel een stijgende lijn zien.

Vrijwilligers gezocht
Het bemannen van de winkel is echter nog wel een heikel punt. Op dit moment zijn er circa 35 vrijwilligers Dit is te weinig om de winkelbezetting goed rond te krijgen. Er wordt dan ook nog steeds gezocht naar nieuwe vrijwilligers die één dagdeel per week zouden willen werken. Omdat de stichting een zogenaamde ANBI stichting is kunnen ook mensen met een uitkering als vrijwilliger aan het werk.

Neem voor meer informatie contact op met Henny Sollie via 0529-453229 of henny@cz-tours.nl.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.