Home / Uncategorized / Vilsteren poetst twee keer achterstand weg en verslaat De Balk

Vilsteren poetst twee keer achterstand weg en verslaat De Balk

VILSTEREN – Voor de buitenstaander was het treffen tussen Vilsteren en Balkbrug niets meer dan een achterhoedegevecht. Een afsluitend duel in poule 38-3 van de bekercompetitie. Beide verenigingen waren niet opgewassen tegen Langeveen en Vasse, die uit gaan maken wie verder mag bekeren.

Voor zowel Vilsteren als Balkbrug was vooraf duidelijk dat na deze confrontatie het bekeravontuur er op zit. Natuurlijk, de sportieve eer stond op het spel. Met een overwinning richting de reguliere competitie is wel zo lekker, maar er is meer. Iets in de trant van ‘rozen verwelken en schepen vergaan, maar de ontmoeting Vilsteren Balkbrug blijft altijd bestaan!’ Het duel blijft Dik Runherd achtervolgen. De trainer van Balk…, o nee, Vilsteren deze keer, moet bij het betreden van de kunstmat op de Molenesch toch even gedacht hebben, ‘nu even geen vergissing Dik, de eerste dug-out’. Runherd zat deze keer als oefenmeester van Vilsteren op de bank, net als twee seizoenen terug, maar vorig jaar was dat omgekeerd en was hij in dienst van Balkbrug. Om het nog even verwarrender te maken, in Balkbrug staat zijn woonstulp.

Sportclub Balkbrug staat dit seizoen onder leiding van Piet Elzinga, die vermoedelijk een stevige klus krijgt om ‘De Balk’ uit de gevarenzone van klasse 4D Noord te houden. Zijn ploeg scoort moeilijk en de selectie is kwalitatief smal. Ook Vilsteren heeft veren moeten laten. Zag sterkhouder Niels Noordman vertrekken naar Lemelerveld, terwijl goalgetter Fedor Hendriks wordt geplaagd door kwetsuur. Ook werd de ploeg uit het kerkdorp van Noord getransfereerd naar Oost, dat kwalitatief als ‘hoger en lastiger’ wordt bestempeld.

Tot zo ver de beslommeringen vooraf. De wedstrijd. Vilsteren begon beroerd. Lennart Baas moeten ze in het kerkdorp zo onder hand wel kennen ben je geneigd te denken. De defensie van de thuisclub oogt ingedut. Na beroerd uitverdedigen krijgt Baas een presentje aangeboden, maar weigert het geschenk uit te pakken. De bal komt tot stilstand in de ballenvanger, in plaats van het doelnet. De ploeg van Runherd komt met de schrik vrij, maar het verhaal van de steen en de ezel gaat niet op. Als Baas weer een balletje zomaar in de voeten geschoven krijgt, volgt een slalom langs twee man en een simpel schuivertje in de hoek. Freek Haveman is even later dicht bij 0-2, maar zijn kogel stuit via het aluminium het speelveld weer in. Vilsteren zit niet in de wedstrijd, maar wordt geholpen door de aartsrivaal. Robin Mennink pakt geel na een lompe overtreding op Wouter Mars. Nog binnen het halve uur mag de verdediger inrukken als hij wederom niet uitkomt met zijn passen en het opnieuw Mars richting kunstsprieten sabelt. Ook met tien tegen elf maakt de thuisclub weinig vuist. Pas na de thee krijgt de thuisclub eindelijk kleur. Na een handsbal van Arjan Deuzeman binnen de zestien mag Jari Vlierman de thuisclub vanaf elf meter naast Balkbrug schieten. Nauwelijks uitgejuicht zet Baas de eerste uitbraak van de bezoekers om in klinkende munt. Weer moet Vilsteren in de achtervolging. Justus von Martels brengt Vilsteren voor de tweede keer op gelijke hoogte. Kort voor het sluiten van de markt pakt de equipe van Runherd de verdiende winst. Jelle Niens steekt de bal op Wouter Mars, die er een sprint uitperst. Een voetbal abc’tje, achterlijntje halen, voorzetten en de trekker overhalen. Pim Kamphuis is het middelpunt van een Vilsters feestje. “Met een zege op zak ga je toch lekkerder richting competitie”, bevestigde Runherd.  

Opstelling: Hendriks; Van der Kolk, Ch. Mars, Korstee en M. Kamphuis; Von Martels, J. Niens en S. Niens (61. Nijhoff); W. Mars, P. Kamphuis en Vlierman (75. Koggel).

Lees ook

Talkshow moet helpen taboe op zelfmoord te doorbreken

Documentaire WAAROM NIET EERDER in première REGIO – Op 18 januari – Blue Monday – lanceert GGD …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.