Home / / Vilsteren krijgt in Emst geen poot aan de trapper

Vilsteren krijgt in Emst geen poot aan de trapper

EMST/VILSTEREN – Welkom in 5F Oost. Vilsteren werd door de KNVB niet alleen getransfereerd van de afdeling Oost naar Noord, maar gelijk de machtige IJssel over gejaagd. Hup naar Emst, om de krachten te meten met de voetbalclub die zijn naam ontleent aan het dorp van herkomst. Een prettige kennismaking werd het niet aan de rand van het grote Veluwse woud: 3-0.

Welkom in Oost. “Zeg dat wel”, beaamde Dik Runherd als de boer met kiespijn. “Ik kan er kort over zijn. Deze ploeg was een maatje te groot voor ons vandaag. Misschien was het anders gelopen als we op 1-0 achter een strafschop hadden gekregen. Maar arbiter Modderkolk, gezegend met 67 jaarringen, had vanaf grote afstand niks onreglementairs gezien. Na de 2-0 en het verschil in kwaliteit weet je dat het wondertje waar je op hoopt niet gaat gebeuren.”

“Complimenten overigens voor de perfecte grasmat”, complimenteerde Runherd. Het biljartlaken ten spijt stond Vilsteren vrijwel de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur. Rick van Mourik opende voor rust de score. Als Wouter van Amersfoort vlot na de hervatting het scorebord naar 2-0 doet verspringen voelt Runherd de bui aankomen. Het laatste sprankje hoop verdwijnt als diezelfde Van Amersfoort treffer nummer drie in de touwen schiet. “Niks aan te merken op de instelling en het verzet van mijn team, maar Emst was de terechte winnaar.”

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.