Home / / Verplaatsing supermarkt Aldi nog niet zeker

Verplaatsing supermarkt Aldi nog niet zeker

OMMEN – Er moet eerst meer onderzoek komen naar de verkeersveiligheid voordat de raad akkoord kan gaan met de verplaatsing van de huidige Aldi supermarkt naar de Nieuwelandstraat in Ommen. Dat is de conclusie van de raadscommissie over de verplaatsing van de Aldi supermarkt.

De toegang naar de nieuwe winkel zou zich in een rotonde bevinden. Ontsluiting aan de andere kant zorgt er voor dat de brandweergarage geblokkeerd wordt. De commissie wil eerst ook meer informatie over de bestemming van het leegkomend Aldi winkelpand aan de Slagenweg dat aan de gemeente te koop is aangeboden en waar het college wel oren naar heeft. Als mogelijke bestemming van dit pand wordt door het college de bouw van een nieuw Kindsplein genoemd. Maar volgens de commissie is daar al plek voor gereserveerd naast de basisschool Het Palet. Verder mag een nieuwe bestemming van het pand aan de Slagenweg de aanleg van een fietstunnel niet in de weg zitten. Dit laatste scoort hoog op het politieke verlanglijstje.

Aldi heeft plannen voor een nieuw winkelconcept als voorbeeld voor (nieuwe) vestigingen voor Noordoost Nederland. Op de huidige locatie aan de Slagenweg kan volgens de Aldi dit doel niet bereikt worden. Deze locatie kent meer het karakter van een wijksupermarkt, terwijl men een groter bereik nastreeft. De voorkeur van de Aldi gaat daarom uit naar locaties gelegen aan of nabij hoofdinvalswegen buiten het centrumgebied. Voor Ommen heeft Aldi gekeken naar een aantal locaties, waarbij de Aldi is uitgekomen bij de locatie aan de Nieuwelandstraat. Een wijziging van de huidige bestemming is noodzakelijk om een supermarkt hier mogelijk te maken. Daarnaast zal de Aldi de benodigde gronden en gebouwen moeten aankopen om het plan te realiseren. Met twee van de drie partijen heeft Aldi hierover al overeenstemming bereikt. Laatste partij is de gemeente, waarbij het verzoek gedaan is om een randstrook van 1300 m² te verkopen aan Aldi. Aldi wil de huidige vestiging verkopen of verhuren, waarbij er dan geen supermarkt meer in mag komen. Aldi biedt deze locatie de gemeente te koop aan.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.