Home / / USV verzaakt voor rust tegen Ruinen

USV verzaakt voor rust tegen Ruinen

NIEUWLEUSEN – USV-defensiechef Kay Huzen werd voorafgaand aan de competitieopening tegen Ruinen gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd voor de hoofdmacht. Maar ook de jubilaris kon niet voorkomen dat Jan Kruithof ‘man of the match’ werd. De deze zomer vanuit Haarlem in Ruinen aangewaaide aanvaller nam de hele productie van de gasten voor zijn rekening: 1-3.

USV was voor rust totaal niet bij de les. Balbezit was er alleen op eigen helft. Ruinen vond alle gebrei prima en wist zelf met twee, hooguit drie balcontacten, Jan Kruithof of Max Steenbergen in stelling te brengen. Met succes want USV had totaal geen vat op deze handige en vooral razendsnelle gasten. Binnen tien minuten stond het 0-1 en in de 24e minuut uit een strafschop zelfs 0-2. In de rust mocht USV niet eens mopperen over deze tussenstand.

Na de pauze kon het ineens wel. Een gedreven USV ging op jacht naar de aansluiting. Stefan Broers raakte de paal, maar even later bereikte Roy Kuiers met een prima voorzet Leon Kooiker (1-2). USV bleef de hele tweede helft dominant. Ruinen wankelde bij inzetten van Thijmen Stegeman en Stefan Boers. Maar de ervaren doelman Marnick Pinxterhuis bleef overeind.

Vlak voor tijd was ook de Drentse sluitpost kansloos, maar zag dat Leon Kooiker en Dennis van der Veen van heel dichtbij de bal niet over de lijn kregen. Waarna in blessuretijd wie anders dan Jan Kruithof de deur op slot deed met een snoeiharde vrije trap (1-3).

Voor USV een mislukte ouverture van het seizoen. Zondag is er in Boijl kans op herstel. In Friesland is dan Trinitas de tegenstander. Aanvang 14.00 uur.

Foto: ‘Man of the match’ Jan Kruithof stuurt vanaf 11 meter USV keeper Martijn Scheper de verkeerde kant op.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.