Home / / USV is OVC ’21 ontgroeid

USV is OVC ’21 ontgroeid

OMMEN – OVC ’21 versus USV, een onvervalste Vechtdal-klassieker. Afgelopen stond deze op het programma in Ommen. Het werd een eenvoudige middag voor USV: 1-6.

Omdat de gasten uit Nieuwleusen voor het tweede seizoen achtereen de status van derdeklasser vast wisten te houden, in tegenstelling tot de ontvangende ploeg uit Ommen, die per omgaande teruggekegeld werden naar niveau vier, ontlopen de kemphanen elkaar in competitieverband.

De KNVB veroordeelde de rivalen toch weer tot elkaar in poule 17 van de bekercompetitie. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat zowel de thuisploeg alsmede de bezoekers uit het lintdorp hierin een hoofdrol gaan vertolken. OVC ’21 verloor met 4-3 van SV Zwolle, terwijl Epe met 2-1 te sterk was voor Union SV. De klassieker degradeerde daardoor tot een achterhoedegevecht, een prestigestrijd. Een déjà vu op Westbroek. Een weerzien met bekenden, zowel binnen de krijtlijnen als daarbuiten.

Hilariteit vooraf. Doelman Martijn Scheper heeft de handschoenen paraat, maar het blijken twee linker. Geintje van zijn ploegmakkers? Als plagerige verwijzing naar een poedel in een eerdere wedstrijd, of een slippertje omdat het Oranjefeest nog door de schedel tolt? Hoe dan ook, handschoenen had de uit de kluiten gewassen kanarie (want in knalgeel tenue) in het doel van de bezoekers niet nodig. Druk werd het nooit voor zijn kist.

In tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant. Jesper Peul werd nogal eens in de steek gelaten door zijn defensie. Al na een paar minuten brak de van MSC overgekomen en speersnelle Stefan Broers door en kon de doelman van OVC ’21 nog redden. Oef, met de schrik vrij. Nu is het gevaar onderkennen een, het neutraliseren hiervan een ander verhaal. Hoewel het riekte naar buitenspel mocht Broers niet vel later dwars door het hart van de afweer door en deze keer was het bingo, 0-1.

Net als een supporter laat weten Dennis ter Burg liever centraal te zien, glijdt de op rechts geposteerde stilist langs zijn tegenstander en mikt de Derbystar in de kruising. Het is een oprisping. Nog voor de thee stelt de equipe van Yves Heskamp orde op zaken. Als een heet mes door de boter. Keer op keer staat het bij OVC ’21 achterin niet goed. Krachttermen en veel gevloek, maar geen orde op zaken. Leon Kooiker en Niek Hamers tillen de stand naar 1-3.

Coach Goeree grijpt in en ruilt de backs Mulder en Van Stegeren in voor Haverkort en Verbeek. Niet dat het wat uithaalt. Defensief wordt de thuisploeg de gek aangestoken. Twee voetbal abs’tjes later, achterlijntje halen, terugtrekken en uithalen, is het 1-5. Kooiker en Hamers zijn de gevierde middelpunten. Is het uit schaamte of simpelweg sabotage, hoe dan ook, het scorebord begeeft het, maar arbiter Scholman heeft de administratie op orde. Invaller Remond van der Kolk hangt feestslingers aan zijn invalbeurt, met een uit oogpunt van OVC ’21 rampzalige 1-6 tot gevolg.

Het klassenverschil kwam deze middag pijnlijk tot uitdrukking in de eindstand. USV is OVC ’21 ontgroeid.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.