Home / / Unieke prestatie van de Vlog Dinie76

Unieke prestatie van de Vlog Dinie76

ARRIËN – Op een mooie zonnige middag is koe de Vlog Dinie 76 van de familie Dankelman uit Arriën, flink in het zonnetje gezet. Familie/buren/vrienden en zakenrelaties waren door de familie uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje deze dame eens wat extra aandacht te geven.

In samenwerking met Coöperatieve Rundvee Verbeteringsorganisatie CRV is deze koe gehuldigd voor het behalen van de magische grens van 10.000 geproduceerde kilo vet en eiwitgrammen, met een totale melkproductie van maar liefst 123.000 literpakken melk. De koe verkeert nog in topconditie en heeft nog steeds een sterke eigen wil, gezien de pit die ze vertoont tijdens het voorleiden door eigenaar Albert Dankelman. Ze kan nog jaren mee ondanks de respectabele leeftijd van bijna 13 jaar.

Speciaal voor dit moment is Dinie 76 netjes gewassen en geschoren, wat haar extra mooi laat schijnen. Dat heeft ze verdiend vindt Albert, die enorm trots is op deze prestatie. Ze is op verzoek van de familie gehuldigd door Alberts oom Freek Hulsink van 89 jaar, die de prestaties van het bedrijf en veestapel als echte liefhebber nog op de voet volgt. Tevens is de Vlog Dinie 76 door stamboek inspecteur Leo Teunis gewaardeerd met de status excellent voor haar exterieur/bouw, wat ook wordt beloond met een certificaat. En wat deze koe nog specialer maakt is haar in het verleden al eerder behaalde successen. Kampioen oude koeien Ommen, Duurzaamheidskampioen veeteeltstudieclub Ommen, tweede prijs Beste Boerenkoe verkiezing van Nederland
Al met al geeft deze koe een goede afspiegeling hoe de Nederlandse melkveehouders hun dieren managen en verzorgen. Dit toont aan dat een goed dierwelzijn ook veel werkplezier en vooral trots bij de ondernemers teweegbrengt.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.