Uit Hei en Dennen: Keuken kopen

Ooit was mijn keuken hopeloos verouderd, nou ja, hij kwam uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Nadat verloofde 10 jaar geleden zijn huis verliet om bij mij te komen wonen, ontstond er al gauw een klein discussietje over mijn zeer gebrekkig ingerichte keuken. Waarom? Er stond geen afwasmachine in en de tegeltjes waren weliswaar fraai, maar hopeloos ouderwets.

Ook de huishoudelijke inrichting van grenen tafel met stoelen en bijpassende buffetkast bleek een doorn in zijn oog. Onze relatie zou er niet op stuk lopen, maar die keuken bleek wel een “dingetje” te zijn. Tja, om daarvan het samenwonen af te laten hangen? Dus stemde ik in met zijn verlangen en reden wij naar de diverse keukentoonzalen. Ik heb daar nul feeling voor ,oké een aanrecht, koelkast en fornuis leken mij beslist noodzakelijk, maar een afwasmachine? En ja, wat doe je dus, als verliefde verloofde, je roept dat het een goed plan is. In deze nieuwe keuken zouden mijn spullen detoneren, zijnde ouderwets. “Maar het is zo gezellig om na het lange tafelen samen af te wassen. Dat sluit de avond ze gezellig af”, probeerde ik nog. Het beklijfde niet echt.

Bij iedere keukengigant werden we te woord gestaan door een bedrijvige verkoper, die om de haverklap naar z’n baas achter een grote deur liep om “even iets” te regelen voor ons. Zo kon hij altijd beteuterd terug komen om te vertellen, dat een extra kastje echt 500 euro meer moest kosten. Laden, knoppen, lichtjes, alles was extra, alsof het om schier onmogelijke verlangens ging. Na drie keukenspecialisten begrepen we de wat knullige manier van handelen. De gangbare exorbitant hoge prijzen bleken na vijf onderonsjes tussen direktie en verkoper gehalveerd te kunnen. Of we de keuken zelf wilden plaatsen, verloofde gooide kennelijk hoge ogen met al z’n technische opmerkingen. De prijs inklusief plaatsen schoot omhoog, zeker als zij de oude keuken moesten uitbreken en afvoeren. Er ontspon zich een enorm vernuftig technisch verhaal. Na alweer een eindeloze discussie vertrokken wij richting uitgang, om toch weer door zenuwachtige verkoper tegen te worden gehouden. Kom aan, wij waren al zo ver gekomen riep hij smartelijk. “Ik ga iets voor u regelen, al kost het me mijn eindejaar bonus”!

Die getalenteerde verkopers hebben allemaal een toneelacademie diploma. Ze kunnen zonder auditie bij een Nederlandse soapserie beginnen. Hoewel, dat zijn in de meeste gevallen aangewaaide uitgerangeerde zevende rang artiesten hè.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.