Home / / Titan heeft OVC ’21 bij de neus

Titan heeft OVC ’21 bij de neus

OMMEN – Op papier geen lekker begin voor OVC ’21. Na drie nederlagen in de beker wachtte in de seizoensouverture een tegenstander van formaat. Dat bleek: de thuiswedstrijd tegen Titan eindigde in 2-3.

Titan mistte vorig seizoen op een haar na promotie en zal op basis van het verleden het vizier opnieuw omhoog hebben gericht, want de vierde klasse is niet het niveau waar de roemruchte club uit Nieuw-Weerdinge wenst te acteren. Gezien de KIX op Voetbalnoord.nl, zeg maar de clubindex, is Titan de titelfavoriet van 4D Noord. Nu is dat allemaal leuk en aardig op papier, maar het moet gebeuren op de groene sprieten.

Zondagmiddag iets na vieren. Aan de stamtafel in het clubhuis van OVC ’21 geen lelijke kerels, maar lokale schoonheden uit Nieuw-Weerdinge. Geen blad goudgele rakkers, maar wat witte wijntjes en een enkel colaatje. Babbel de babbel, klets, klets, opperbeste stemming, terwijl supporter Maarten Willems zich aan de bar het zuidoostelijke Drentse dialect probeert eigen te maken.

Ja, de supporters van Titan hadden het uitstekend naar de zin op Westbroek in Ommen. Doe maar rustig aan buschauffeur! Drie punten in de pocket en v.v. Emmen op voorsprong tegen Feyenoord. Buiten het clubgebouw stonden de gezichten van de technische staf van OVC ’21 op beteuterd. Logisch. Het duel tegen de gedoodverfde titelkandidaat eindigde in een deceptie. Waar een remise de veldverhouding recht had gedaan, gingen de bewoners uit het voormalige veen met de buit aan de haal.

OVC ’21 begon slap en kreeg al snel lik op stuk. Wie anders dan goalgetter Harm-Jan Moesker profiteerde van gehannes in de zestien van ‘de blauwen’. De stem van trainer Goeree was tot ver in Stegeren te horen en het was geen pochen, “kom op, feller.” De thuisploeg pakte het goed op. Linksback Wesley Haverkort stoomde een paar keer gevaarlijk op en werd na een kwartier in kansrijke positie gevloerd door Moesker. Arbiter Westemeijer wees resoluut naar de stip. Doelman Ramon Poede keerde de inzet van Dennis ter Burg, maar kwam te vroeg van de lijn. Overnemen besloot de leidsman uit Lemelerveld, tot woede van de Drenten. Nu was Ter Burg de doelman wel te leep af.

Titan van slag. OVC ’21 verzuimt afstand te nemen. Hoofdknik De Wit, lat. Schot Ter Burg, lat. Kom op jongens, het is geen ‘latje trappen’. Met de klok op 45 was een uithaal van Jeroen Legebeke voldoende om met een voorsprong richting thee te gaan.

Titan kwam beter uit de kleedkamer dan de thuisclub. Thijs Over profiteert van kakkerig ingrijpen in de defensie. Na de gelijkmaker raken Floris Mensinga en Klaas-Anne Posthuma slaags en mogen beiden gaan douchen. Er ontstaat ruimte op het veld en namens Titan profiteert Julian Bruining (2-3). Voldoende tijd over om te repareren, maar OVC ’21 was niet bij machte om het overwicht in klinkende munt om te zetten. Drie zwaar bevochten punten voor de ploeg van Geert Aalderink, oefenmeester in dienst van Titan. Leuk, intens duel, met een jammerlijke afloop, maar goed, het seizoen is nog lang.

Opstelling: Scholman; Haverkort, De Wit, Veldkamp en Verbeek (79. Van Stegeren); Mensinga, Legebeke en Mulder; Leuninge (63. Herbrink), Schokker en Ter Burg.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.