Home / tweetpost / Terrein van v.v. Mariënberg opgevrolijkt met speeltuin

Terrein van v.v. Mariënberg opgevrolijkt met speeltuin

BEERZERVELD – Voor de buitenstaander klinkt het ietwat verwarrend, v.v. Mariënberg speelt op het Westerpark in Beerzerveld. Maakt niet uit, het complex is fraai. En wordt steeds fraaier. Recent werd het terrein opgesierd met het ‘Henk Veltink Terras’. Een eerbetoon aan de overleden Henk Veltink, een betreurd erelid van de club. Zaterdag werd een speeltuin geopend, op een mooi centraal punt. De kleintjes kunnen naar hartenlust dollen en spelen, terwijl papa de pollen uit de grond rent en mama aan het bijkletsen is op het fraaie terras.

De benodigde pegels voor de bouw van dit kinderparadijsje zijn door diverse instanties opgehoest. Naast de gemeente Ommen, waren dat de Provincie Overijssel in het kader van het project ‘samen voor elkaar’, weekblad de Toren, Plaatselijk Belang en de Baron Mulert Stichting. Maar dat was niet alles. Ook vanuit het lokale bedrijfsleven en diverse elftallen werd gedoneerd, terwijl een leeuwendeel op naam kwam van de al eerder gememoreerde Henk Veltink, via zijn nalatenschap.   

Voorafgaand aan de competitieouverture tegen De Esch opende Jan Hagedoorn officieel de speeltuin. De voorzitter hamerde op het belang van de club, als bindmiddel in een dorp en de leefbaarheid en samenhang. “Daar speelt onze club een heel belangrijke rol in. We zijn een voetbalvereniging die wil presteren in alle geledingen. Naast voetbal hebben we ook het project sociaal vitaal. We organiseren middagen voor ouderen in ons clubhuis, koersbal en wandelingen in de bossen van Beerze. Voetballers op leeftijd en in ruste kunnen we behouden door toernooitjes te organiseren met andere clubs. We hebben een speeltuin aangelegd om kinderen die nog niet voetballen, of spelen net zo leuk vinden als voetbal, aan ons binden. Elke zaterdagmorgen is het feest. Opa en oma komen mee, met pa en ma en de kinderen, en kleinkinderen natuurlijk om naar de prestatie van broertje of zusje te komen kijken. Even geen voetbal, dan hup de speeltuin in, ook leuk. Daar is het voor bedoeld.”

Gedeputeerde Bert Boerman als afgevaardigde van de provincie Overijssel en wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen spraken net als de preses van v.v. Mariënberg mooie woorden. Bekend werd gemaakt dat v.v. Mariënberg zich wil gaan profileren als groene, gezonde en moderne club, met Led-verlichting, zonnepanelen en gezonde hapjes in het clubhuis. Tevens is de club haarscherp op afvalscheiding.

En zo dat dan gaat in de regel kwamen er bloemen plus een natje en droogje aan te pas. Het Westerpark wordt zo zachtjes aan een ontmoetingscentrum annex belevingspark. Een centraal punt in het dorp. Papa na een paar biertjes en de naklets uit het clubhuis trekken zal nog wel lukken, maar de koters de speeltuin uit sleuren wordt een helse toer. De kers op de taart had een klinkende overwinning op De Esch moeten worden, maar de Oldenzalers weigerden mee te werken en gingen met de punten aan de haal (1-5).

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.