Home / / Stan ter Wee loopt dag mee met Start racing

Stan ter Wee loopt dag mee met Start racing

NIEUWLEUSEN – Op het Spil midzomerfestival was de Motorclub Nieuwleusen ook present. De actieve motorclub had een stand waarop een aantal motoren te zien waren. Naast diverse wegmotoren stonden er ook een tweetal racemotoren van start racing uit Nieuwleusen opgesteld. Om de toeschouwers wat te bieden was er een wedstrijd wiel wisselen. Degene die dit het snelst kon mocht een dag mee met de technische crew van Start racing tijdens een racedag op Assen.

Stan ter Wee uit Nieuwleusen was de snelste. Zaterdag 14 september was het zover en vertrok hij al vroeg naar het TT-circuit om daar de kwalificaties en race om de negende OW Cup mee te maken. Hij was een dag onderdeel van de team crew. De hospitality tent en werkplaats was al opgebouwd dus was het vooral meekijken, hoe een race dag in elkaar steekt. De havo scholier, die later bij de politie wil, beleefde een prachtige dag. Naast banden warmers om- en afdoen voor de race mocht hij ook langs de pit muur staan met het rondebord. Verder kreeg hij een kijkje in de technische ruimte waar ook voor en na een kwalificatie en race nog veel gesleuteld wordt, het gaat in een race per slot van rekening om tienden van seconden. Hij mocht meehelpen de motoren van de beide coureurs gereed te maken voor de race.

Of het nu kwam omdat Stan erbij was of de coureurs deden zo goed hun best. Feit was dat er weinig gesleuteld hoefde te worden en dat de resultaten uitstekend waren op deze zaterdag. Stan zag Leon Stolte zijn eerste podium halen (3e) op zijn Yamaha R6 in de ProCup 600. Danny van der Sluis versloeg in een spannende race zijn grote concurrent om de titel in het Nederlands kampioenschap door de SuperCup 1000 race als eerste te eindigen. Stan had van te voren niet gedacht dat er zoveel kwam kijken voor er echt geracet wordt. Banden die op temperatuur gehouden worden, een tank die gevuld wordt naar het aantal ronden dat er gereden gaat worden. Hij kreeg een kijkje in de data die na een race uitgelezen wordt. Natuurlijk werd er tussen de races ook volop gepoetst om alles spic en span te hebben staan voor de gasten en bezoekers op een racedag. Na een lange dag kon Stan terug kijken op een mooie en leerzame dag en had de crew een extra hulp om alles weer in de trailer te krijgen.

Tekst/Foto: Evert Jan Pasman

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.