Home / / Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd weer open voor publiek

Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd weer open voor publiek

DALFSEN – Zaterdag 7 september is de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd van 10.00 tot 16.00 uur weer voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht.

Foto: Johan Bokma

De gerenoveerde woning wordt voor vele doeleinden ingezet. Door het waterschap voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomerperiode. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Vecht.

Proef Dalfsen

Tijdens Proef Dalfsen op zaterdag 14 september zijn de sluiswachterswoning en het onlangs in gebruik genomen gemaal De Broekhuizen ook voor het publiek te bezoeken. Beide locaties zijn opgenomen in de fietstocht.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.