Home / / Seizoen zit erop voor PV de Luchtpost

Seizoen zit erop voor PV de Luchtpost

OMMEN – Voor de laatste vlucht van het seizoen korfden de duivenmelkers van PV de Luchtpost vrijdagavond 103 duiven in. De duiven werden vervoerd naar de Duitse plaats Dreis-Bruck, gelegen op hemelsbreed 253 kilometer van Ommen.

Het startschot voor de afsluitende wedvlucht werd gegeven om 10.05 uur in de ochtend. Het waren net als de laatste weken de duiven van Rieks Hazelhorst uit Diffelen die in zeer goede doen waren. Zijn eerste en winnende duif arriveerde op het hok om 13.12 uur, met een gemiddelde van 81 kilometer per uur. Ook de twaalf volgende duiven waren van Rieks Hazelhorst.

Na een moeilijk seizoen waarin de duiven veel tegen de noordoosten wind in moesten boksten, zijn ze nu toe aan hun welverdiende rust. De duiven kunnen de komende maanden ruien om zich daarna in een gloednieuw verenpak te concentreren op het verwekken van nageslacht. De mooiste duiven qua uiterlijk worden in de maand december geshowd op de tentoonstelling annex clubdag in het onderkomen aan de Arriërvlierweg in het buurtschap Arriën.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.