Home / / Schriftelijke vragen fractie VOV aan college

Schriftelijke vragen fractie VOV aan college

BALKBRUG/OMMEN – Er zijn plannen om ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen onder te brengen in/bij de voormalige tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Bij deze groep is veelal sprake van oorlogstrauma’s en de drugsgerelateerde problematiek. De woonunits worden volgens dit plan dichtbij de gemeentegrens van de gemeente Ommen geplaatst (Ommerschans). De ongedocumenteerde vreemdelingen vallen niet onder een justitieel regime en vallen derhalve niet onder een door de rechter uitgesproken vonnis in de zin van een straf of maatregel. Dit impliceert dat deze groep wordt opgevangen in een beschermde woonvorm waarbij geen sprake is van afdwingbare sancties of vrijheidsbeperkende maatregelen.

Inwoners van Balkbrug hebben hun zorgen over verwachte overlast geuit. Nadat inwoners van gemeente Ommen (woonachtig in Ommerschans) via de media geïnformeerd waren, hebben ook deze inwoners hun zorgen geuit. De inwoners van Ommerschans hadden ook graag gezien dat zij eerder in dit proces betrokken waren geweest. Kortom er lijkt weinig draagvlak onder de inwoners te zijn.

De fractie van de VOV heeft over deze plannen de volgende vragen aan het college

1. Welke afstemming heeft het college gehad met gemeente Hardenberg over de voorgenomen plaatsing van de woonunits?
2. Op welke wijze heeft het college gecommuniceerd met de inwoners van Ommerschans, dan wel, gaat deze communicatie nog plaatsvinden?
3. Er leven zorgen onder de inwoners van Ommerschans over te verwachten toename van overlast. Wat is het college voornemens te doen om deze zorgen weg te nemen?
4. Is het college voornemens een handhavingsplan op te stellen, of is dit reeds gebeurd? En als dit reeds gebeurd is, hoe ziet dit handhavingsplan er uit?

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.