Home / / Records uit de boeken bij Plinq Loopfestijn in Dalfsen

Records uit de boeken bij Plinq Loopfestijn in Dalfsen

DALFSEN – Het is bij de mannen Brant Aukema en bij de vrouwen Aline Kootstra gelukt om op de tien kilometer bij het jaarlijkse Dalfser Loopfestijn dit jaar de boeken in te gaan als snelste Dalfsenaren.

Aukema bleef de snelle Steve Oosterkamp net voor (37.16). “Het ging wel lekker deze loop”, zegt Aukema. “Met mijn tijd van 36.45 ben ik wel tevreden.” Snelste Dalfser vrouw was Aline Kootstra (38.12). Ook zij was tevreden met haar tijd.

De organisatie kijkt tevreden terug en kon circa 700 deelnemers verwelkomen, iets meer dan bij de vorig editie. Vooral door het goede loopweer kwam het aantal bij de KidsRun, ruim 110 deelnemers, goed op gang. Burgemeester Erica van Lente maakte haar debuut bij het Loopfestijn, vol overgave schoot zei de lopers op de 2,5 km en de 5 km het parcours op.

De winnaars waren: KidsRun: meisjes 4-6 jaar: Sara Slabbekoorn (3.57) jongens Lucas Sikkema (4.19), KidsRun 7-9 jaar: jongens: Lincoln Martin Ommen (3.26). Meisjes: Lefke Schoenmaker (3.43). De 2.5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Nora Assink van ACO van Elderen tijd 9.16 en bij de mannen Lars Hulleman (9.02). Vijf kilometer vrouwen: Naomie Heidema (17.54), mannen Michiel Veldman (15.56).

Tien kilometer mannen: Taco Schaaf (33.30), bij de vrouwen liep Aline Kootstra Dalfsen een nieuwe Dalfser record van 38.12. De halve marathon werd gewonnen door Bart van Nunen (Passaat) eveneens in een nieuw record (1.04.49) Hij versloeg in een zeer spannende eindsprint Danny Koppelman met zeven seconden. Het oude record werd met bijna drie minuten verbroken.

Snelste Dalfsenaar was Ralph Schepers (1.22.15). Bij de vrouwen was Saskia Schulte van Cialfo de snelste met een tijd van 1.26.10. Snelste Dalfser vrouw was Liou Kwee met een tijd van 1.43.28. De dit jaar voor het eerst georganiseerde teamloop werd een prooi voor het team Aco van Elderen voor de jongens van organiseerden vereniging Stokvisdennen.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.