Home / / ‘Plekken van plezier’ op de Open Monumentendag Dalfsen

‘Plekken van plezier’ op de Open Monumentendag Dalfsen

DALFSEN – Het thema van de Open Monumentendag gaat over de plekken waar mensen naartoe gaan om plezier te hebben. Vroeger én nu. Voor sommigen is dat het museum of het theater, voor anderen een park, een dierentuin, een sportclub of een muziektent. Op 14 september valt er voor iedereen plezier te beleven in onder meer; Dalfsen, Hoonhorst, Rechteren en Nieuwleusen.

In de Grote Kerk is er een optreden van het Frysk Sjongkoar Swol van 10.30 tot circa 11.15. De commissie kerkopenstelling vertelt de geschiedenis van de Grote Kerk. En de aangesloten kerken van het Podium van Kerken in Dalfsen richten een (kerken)plein in en bieden de mogelijkheid om de verschillende smaken van de kerken te ‘proeven’. Er zijn doe- en luisteractiviteiten voor jong en oud.

Kasteel Rechteren presenteert een foto-expositie in het koetshuis. Hier zijn (nieuwe) foto’s te zien van het interieur van het kasteel en eveneens van de beelden en ornamenten die in het park, bij het kasteel staan. In de Cyriacus Kerk verzorgt Young Spirit een optreden van 14.00 uur tot 14.45 uur. De Synagoge is de gehele dag geopend. Verspreid over de dag treden Arjan Seinen (vleugel) en Arminak Apstok (fluit) op. In Buitenplaats Hofwijk kunnen de tuin en de oude karnmolen bezichtigd worden. En dit geldt ook voor Molen Massier en Molen Fakkert. Bij de Westermolen is een gezellige streekmarkt en exposeert de Fotoclub Dalfsen.

Lees ook

Werkzaamheden voorplein gemeentehuis Dalfsen gestart

DALFSEN – Afgelopen week is de renovatie van het voorplein van het gemeentehuis gestart. Medewerkers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.