Home / Nieuws / OZC toont karakter, maar gaat onderuit in slotfase

OZC toont karakter, maar gaat onderuit in slotfase

OMMEN– OZC had nog kans op plaatsing voor de tweede bekerronde. Voorwaarde was wel dat gewonnen werd van het bezoekende HTC en SCD ’83 mocht niet winnen van ’s Heerenbroek. Dat zijn gegevens waarvan je op voorhand zegt: daar durf ik een smak geld op in te zetten. Welnu, eerst maar eens concentreren op klus 1, HTC met een nederlaag terugsturen naar Zwolle. Alles behalve appeltje/eitje.

Holtenbroek de Tuinders Combinatie werd een jaargang eerder aan de hand van Joop van Dijk overtuigend kampioen en heeft zich net als de thuisclub de status van derdeklasser aangemeten. Al treffen de ploegen elkaar niet in competitieverband, het was wel een aardige graadmeter voor de geelzwarten, pal voor de seizoensouverture tegen DES Nijverdal.  

“Jongens, we zijn (censuur) begonnen hoor”, klinkt het bits vanaf de bank van de Zwollenaren. Op het scorebord staat het middelste cijfer verticaal. Eerste minuur. Tom Simons troeft Mark Groenewoud af en geeft strak voor. Een teentje van Niel Koggel volstaat. Pikstart, 1-0. Langzaam maar zeker neemt HTC het over. Trainer Joop van Dijk heeft lekkere aanvallers tot zijn beschikking. Snel, lenig en superslim. Angelo Kisjes kan niet meer bij de bal, maar voelt de aanwezigheid van Ramon Schuldink. Hup naar de grond en verontwaardigde armgebaren richting leidsman Veldhuizen. De arbiter uit Hardenberg trapt in het amateurtheater en wijst naar de stip. Stan Wissink stuurt doelman Bennemeer de verkeerde hoek in en we hebben weer een wedstrijd.

Nog binnen het halve uur laat de doelpuntenmaker zijn bewaker Schuldink zijn rugnummer zien en stuurt de Derbystar de verre hoek in. 1-2. HTC is de bovenliggende partij. OZC wordt aan alle kanten afgetroefd. Coach Martijn Berger is ziedend en maant zijn kapitein Merjenburgh tot organisatie. Die haalt machteloos de schouders op en mompelt besmuikt iets van, “er wordt niet geluisterd”. De thuisclub komt niet aan voetballen toe, maar haalt zonder verdere kleerscheuren de thee. Als Patrick Maat vlot na de onderbreking de Tuinders op 1-3 zet, lijkt de zaak beklonken. Maar in het huwelijk en voetbal is niets voorspelbaar. Rick-Jan krijgt speelminuten van Berger en pookt het waakvlammetje op. De Groot brengt beleving in het spel van de geelhemden. Niet lang na zijn opwachting geeft de invaller de supporters uit Ommen hoop. En wanneer Jesse de Lange een verre inworp verlengt tot achter doelman Ester ligt een late overwinning in de lijn der verwachting. HTC is het kwijt. Koggel laat de kans op ene heldenrol liggen. Wil de bal binnenkantje voet binnenlopen, waar een genadeloze ram met de rechter beter op zijn plaats was. HTC wankelt, maar komt zowaar toe aan een counter. En dat is ook weer de charme van voetbal. Tegen alle verwachting knokt OZC zich terug, maar de genadestoot blijft uit. En dat wordt Berger en co noodlottig. Nog een keer breken de Tuinders uit. Ramon Schuldink loopt Stan Wissink van de sokken en deze keer is het overduidelijk, strafschop. Patrick Maat is even later het bejubelde middelpunt van een Zwols feestje en tevens matchwinner, 3-4.   

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink, Makkinga (66. De Groot); Erwin Schuldink (60. Marsman), Deuten, Veerman (45. Tip); De Lange, Koggel, Simons.     

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.