Home / / ‘Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk’

‘Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk’

DALFSEN – Home-Start in Dalfsen biedt ouders een steuntje in de rug bij de opvoeding. De organisatie koppelt ouders aan een andere ouder, die het op dat moment even moeilijk heeft. Het werkte goed voor Anna, een moeder van drie kinderen in de leeftijd van vier tot en met negen jaar.

Anna: “De kinderen zijn ontzettend lief, maar ze kunnen ook erg druk zijn. Als ik moe ben, kan ik soms de drukte van mijn kinderen wat minder goed aan en word ik sneller boos of geïrriteerd. Dit maakt mij onzeker of ik wel een goede moeder ben. Op school zie ik andere moeders met hun kinderen en heb ik het gevoel dat het hen veel makkelijker afgaat.”

Op een dag zag Anna een stukje over Home-Start in de krant staan. “Ik las over een ouder die aan je gekoppeld wordt, waarmee je over van alles kunt praten wat betreft kinderen en opvoeding. Het leek mij fijn om eens te kunnen sparren met een buitenstaander, dus ik nam contact op voor meer informatie. Al snel werd ik gekoppeld aan Marjan die wekelijks een paar uurtjes langskomt. Zij heeft al wat oudere kinderen, die vroeger ook erg druk waren. Ze weet hierdoor goed wat ik doormaak en kan mij tips geven als ik dat wil. Soms gaan we ook gewoon samen met de kinderen naar de speeltuin en hebben we het niet over lastige dingen, maar is het wel heel gezellig.”

Lijkt het jou ook fijn om gekoppeld te worden aan een andere ouder? Of ben jij die ouder die een ander gezin een steuntje in de rug wil bieden? Neem contact op met de coördinator, Jonne de Hoop, via home-start@stdekern.nl of 06-32452313. Deze vorm van ondersteuning is gratis.

*Anna is een fictieve naam.

Lees ook

Consultatie verkeersstructuur Ommen half maart van start

OMMEN – De komende jaren wordt de verkeersstructuur in en rond het centrum van Ommen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.