Home / / Opening insectenhotel wijk Polhaar Oost door wethouder R. van Leeuwen

Opening insectenhotel wijk Polhaar Oost door wethouder R. van Leeuwen

DALFSEN – De projectgroep Groen van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen bruist van ideeën met betrekking tot het realiseren van een beleef – en beweegroute in de wijk Polhaar Oost. Meer bewustwording van hetgeen er groeit en bloeit in de wijk, meer educatie en een verbeterde kwaliteit van de leefomgeving staan hoog op de lijst van wensen.

Om dit te bereiken beginnen aanwonenden op zaterdagmiddag 28 september om 13.00 uur met het planten van 1000 bollen in het groen. Ook worden er insectenhotels geplaatst. De cliënten van Landjuweel De Hoeven hebben eigenhandig twee mooie insectenhotels gemaakt. Insecten zijn belangrijk voor de voedselvoorziening en zo wordt een duurzame bijdrage aan het leefgebied van de bijen in Overijssel geleverd. Om 14.15 uur zal de wethouder bij de vijver aan de Thomas á Kempislaan de officiële opening van het insectenhotel verrichten. Dankzij de financiële steun van de Groene Loper, Nederland Zoemt en de Bijenbeweging Overijssel kan de projectgroep Groen dit realiseren.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.