Home / / Ommen in de ban van Tompouce

Ommen in de ban van Tompouce

OMMEN – 21 september a.s. is het zover. Dan staat de hele Vechtkade van Ommen vol met een 200 meter lange tompouce. 200 meter? Jazeker, 200 meter tompouce. Die datum laten de Oranjevereniging en de Stichting Ommer Bissingh evenementen namelijk zien waar Ommen groot in is: Samenwerken.

Om te vieren dat de Stichting Ommer Bissingh evenementen dit jaar 40 jaar bestaat en de Oranjevereniging 60 jaar, wordt het jubileumjaar van beide verenigingen afgesloten met een heerlijk spektakel.

De ideeën ontstonden tijdens de afsluitende Bissinghbarbecue in 2018, waar voorzitter Dick Dunnewind beide jubilea aanhaalde met de woorden: Misschien mutt`n we saam wat organiseer`n. Niet lang daarna kwam het idee om een recordpoging Tompouce te doen. Een commissie werd opgericht, tenten geregeld, vergunning aangevraagd en binnen no-time was alles rond. De definitieve datum is dus 21 september. Die dag werken twee teams van bakkers naar elkaar toe. Het ene team gehuld in oranje kleding het andere team in blauwe kleding (Oranjevereniging en Bissingh kleuren). Vanaf de Action tot aan de Vechtbrug staat een tent waarin onder toeziend oog van Roel Zweers (RTV Oost) en Arvid Mulder als presentatoren, met als gastpresentator topscheidsrechter Bas Nijhuis, de Tompouce zal worden gemaakt.

De start zal rond 9.00 in de ochtend zijn, waarna de verwachting is dat de tompouce rond 14.00 het eindpunt zal bereiken. Daarna zal de tompouce aangesneden worden door beide verenigingen en uitgedeeld aan alle belangstellenden. Heeft u dus zin in een stuk tompouce? Kom dan zeker even naar de Vechtkade op 21 september en doe mee met de weddenschap ‘Welk team haalt als eerste de 100 meter’. Er is ook nog een leuke prijs te winnen.

Bijdragen aan dit prachtige evenement? Dat kan! U kunt een meter tompouce sponsoren, u krijgt dan uw logo op de tompouce! Maar liefst 20x per meter! Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar: Oranjeverenigingommen@ommerbissingh.nl

Blok de hele dag maar af in uw agenda want op deze zaterdag vindt in het centrum ook Trendy Ommen plaats, de modeshow georganiseerd door het Stichting Ondernemersfonds Ommen. Voldoende te doen dus, wederom in Ommen!

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.