Home / / OBS Nieuwebrug officieel Biologie Plus School

OBS Nieuwebrug officieel Biologie Plus School

OMMEN – OBS Nieuwebrug in Ommen certificeert zich als achtste Biologie Plus School van Nederland. Op woensdag 2 oktober is wethouder Scheele aanwezig bij de officiële certificering. Er wordt een nieuw bord onthuld dat een prominente plaats krijgt op de muur van de school. Die ochtend zijn ouders van Nieuwebrug al welkom om samen met hun kinderen leuke proefjes te doen.

Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren.

Vorig schooljaar is het team van OBS Nieuwebrug geschoold om alle activiteiten die bij Biologie Plus horen goed uit te kunnen voeren. Van de teamtrainer van het NIBI instituut hebben de leerkrachten geleerd om lessen te kunnen geven op het gebeid van natuur, wetenschap en techniek.

De schooltuin van OBS Nieuwebrug is opnieuw aangelegd en middels de methode ‘Makkelijk moestuinieren’, die het hele jaar beslaat, leren de kinderen nu welke processen er gaande zijn in een tuin. De kinderen zijn samen verantwoordelijk voor hun eigen stukje tuin. De oogst kan worden verwerkt in het prachtig nieuw ingericht kook- en technieklokaal, welke grenst aan de schooltuin.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.