Home / / Nog één keer vol gas voor CaMo

Nog één keer vol gas voor CaMo

Slotdag actie Camo & Friends op zaterdag 14 september

OMMEN – Op zaterdag 14 september wordt in het centrum van Ommen de afsluitende Benefietdag van Camo & Friends 4 SMA gehouden. Op deze slotdag vinden op diverse locaties allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Met de Benefietdag wil de vriendengroep van Jan Jaap Lukas en Linda Meijerink uit Ommen nog één keer gas geven en geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte SMA. Hier lijden hun twee kinderen Cato en Moos aan. Niemand minder dan de Minister van Gehandicaptenzaken maakt om 20.00 uur het totaalbedrag bekend.

De lijst met activiteiten is te lang om op te noemen. Een greep uit het aanbod dan maar: pannenkoeken, cupcakes, optredens van goochelaar Magic John, brandweer-, ambulance- en politiewagens, springkussens, muziekoptredens voor jong en oud, schminken, pannakooi, rodeostier, spijkerbroekhangen, touwtrekapparaat, ponyrijden en laser gamen bij Duckyz. Alles met als doel een eindsprint voor het goede doel te trekken. “Je kunt wel stellen dat de CaMo-actie een beetje uit de hand is gelopen”, zegt Lieuwke Mulder met een lach. Samen met Nathalie Schoo voert zij het woord namens de vriendenclub. “Omdat we het graag een actie wilden laten zijn van en door heel Ommen, kozen we voor een aanpak waarbij iedereen zelf zijn of haar actie kon verzinnen. Op de actiedag zelf willen we ook nog een Vrijmarkt houden waar kinderen een kleedje kunnen huren. Daar kunnen we nog wel wat aanmeldingen voor gebruiken.”

Persoonlijke netwerken werden aangeboord en de vrienden gingen ‘de boer op’. De vraag naar medewerking of ondersteuning was niet aan dovemans oren gericht. Nathalie: “Ongelooflijk hoe enthousiast er gereageerd werd. Daar stonden we wel even van te kijken. Werkelijk uit alle hoeken wilde men graag een steentje bijdragen. Cato en Moos zitten op de Sint Bernardusschool, dus uiteraard wilden zij meedoen. Maar ook de andere basisscholen sloten graag aan. Daarnaast veel winkeliers, ondernemers, bedrijven en zelfs particuliere acties. Echt teveel om op te noemen. We willen iedereen daar ontzettend voor bedanken.”

De Ommer acties die in touw werden gezet, blinken uit in diversiteit. Van een pubquiz tot ondersteuning van sport- en muziekverengingen en van bakkers met de speciale cake ‘Krachtpatsers’ tot aan de verkoop van Cato en Moos-pakketjes met streekproducten. Lieuwke: “Een naam die we écht willen noemen is Stefan Meijerink van Jouw Printshop. Alle flyers, posters, stickers et cetera heeft hij gratis voor ons gedrukt. Echt top!”

“We hopen 14 september natuurlijk op een goede opkomst. Er is echt voor elk wat wils. Ook voor volwassenen, zoals optredens van diverse singer/songwriters op het Kerkplein en het bekende feest-duo De Dikdakkers. Zij geven 100% feestgarantie met hun bekende hits Cowboys & Indianen en Het Vliegerlied. Hun optreden is van 16.30 tot 17.00 uur op de Markt.” “En vergeet niet het gave optreden van de band Broadway te noemen”, vult Nathalie aan. “Zij worden gezien als één van de beste coverbands in Nederland. Ook zij komen naar Ommen om onze actie te ondersteunen. Ongelooflijk toch?”

Lees ook

Collecte Amnesty International volledig online

14 t/m 20 maart 2021 DALFSEN – Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.