Home / / Nieuwe expositie in galerie van Tom Lucassen

Nieuwe expositie in galerie van Tom Lucassen

OMMEN – Iedere drie maanden wisselen de exposanten in galerie Tom Lucassen in Ommen. Dit werd afgelopen zondag gevierd met een feestelijke opening, muzikaal omlijst door gitarist Titus Prins. Onder grote belangstelling stelde de galeriehouder de nieuwe exposanten uit alle delen van het land voor.

Materieschilder Andrea de Weerdt speelt met verf, hout, zand, cement en gevonden materialen. Ze werkt zowel figuratief als abstract. Ze creëert verrassende texturen en structuren en werkt daarbij in aarde tinten. Veelal is haar thema de natuur en vergankelijkheid.

Will Huiskamp werkt vanuit innerlijk gevoel, is meer een mixed media schilder. Bij deze techniek is het belangrijk de juiste materialen en de juiste procedure te volgen. Will tovert het doek om tot een harmonisch geheel. De combinatie van materiaal, kleur en compositie laten expressieve schilderijen zien. Als kijker ontdek je telkens iets nieuws in zijn werk.

Wisselend daglicht en transparantie geven het glaswerk van Anneke Dijkhuis een extra dimensie. Met haar glasobjecten zoekt Anneke naar harmonie en balans. Haar kandelaars visualiseren de karakteristiek van plaatsen, die Anneke in het buitenland bezocht. Ze stralen geborgenheid en warmte uit.

Rondom zijn thema ‘Heemding’ exposeert Herbert Immer Willems zijn romantisch realistische schilderijen. Zijn afbeeldingen zijn altijd een positieve vervorming van de werkelijkheid. Humor en symboliek spelen een grote rol in zijn werk.

Bronskunstenares Sara van Roon maakt portretten tot levensgrote naakten. Schoonheid en liefde zijn thema’s, die als een rode draad door haar werk lopen. Sara’s beelden hebben een melancholische uitstraling.

Het project composities met druppels en vlammen van beeldhouwer Tom Lucassen is af. In het totaal zijn het acht beelden uit albast geworden, waarvan er nog zes in de galerie te bewonderen zijn. De galerie is geopend op vrijdag-, zaterdag- en iedere eerste zondagmiddag van de maand.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.