Nicky Snijder van Hippisch Nieuwleusen Nederlands kampioen

NIEUWLEUSEN – Nicky Snijder van Hippisch Nieuwleusen is afgelopen vrijdag Nederlands kampioen geworden in de klasse Z1 dressuur met zijn paard Identity Sth.

Nicky heeft een succesvol seizoen achter de rug, dus dan is dit wel een mooie ‘kers op de taart’. Om deel te kunnen nemen aan de Hippiade moet je je eerst kwalificeren via de kringkampioenschappen en de Overijsselse kampioenschappen (Gallopade). Nicky heeft met meerdere paarden deelgenomen, ook in de klasse M1 ging het heel goed met Jackson Sth en Jongleur Sth. Jackson Sth werd 2e in zijn klasse op de Gallopade en Indentity Sth werd in Heeten Overijssels kampioen. Met deze twee had Nicky een startbewijs verdiend voor de Hippiade.

Afgelopen weekend werd dit kampioenschap verreden op het KHNS-centrum in Ermelo. Er moest eerst een proef gereden worden en de beste vijftien combinaties mochten ‘s middags overrijden. Nicky kwam ‘s morgens al het beste uit de bus met 71,863%, maar ‘s middags begon iedereen weer met een schone lei. Ook nu liep Identity een fijne proef, deze werd met 71,275% beloond. Een eerste plaats en dus kampioen. Ook met Jackson reed hij ‘s morgens een hele goede proef, maar bij het overrijden had Jackson te veel spanning om hoog te kunnen eindigen.

Ook Margaret Schep, Remy Schoemaker en Janine van de Berg van Hippisch Nieuwleusen mochten starten op de Hippiade. Margaret had nog een 15e prijs in de Z1 dressuur, Remy (L2 dressuur) en Janine (Z springen) vielen dit keer buiten de prijzen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.