Home / / Natuurboerderij Lindehoeve viert feest

Natuurboerderij Lindehoeve viert feest

DALFSEN – Komende zaterdag viert Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen haar 15-jarig bestaan met een gezellige middag vol activiteiten voor jong en oud.

Bovendien wordt ’s ochtends de intentieverklaring getekend over de toekomstige ontwikkeling van de locatie Koesteeg 4 (nu bekend onder de naam Natuurboerderij Lindehoeve) door Philadelphia Zorg /Top Vechtdal, Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en Natuurboerderij Lindehoeve. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om deze toekomstplannen te komen bekijken en mee te doen aan alle activiteiten.

Natuurboerderij Lindehoeve is opgericht in 2004 na een intensieve periode van lobbyen voor een locatie. Inmiddels vijftien jaar verder heeft de boerderij zich ontwikkeld tot een mooie rustige plek waar je natuur kunt beleven, dieren kunt aaien en waar cliënten van Philadelphia hun werkplek hebben. Ook de Sterrenwacht het Vechtdal en Bijenvereniging Oudleusen hebben elk hun eigen plaats op de boerderij.

Intentieverklaring over toekomstplannen
Het bestuur van de Lindehoeve wil haar samenwerking met Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal intensiveren en met de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij verkennen of de locatie geschikt is te maken voor de vestiging van een kleinschalige brouwerij.

Zaterdagochtend om 10.30 uur vindt de ondertekening plaats van de intentieverklaring door Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal, Natuurboerderij Lindehoeve en Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij en ook zij bieden mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige en sociale dagbesteding.

Feest
Tijdens het middagprogramma zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen een gratis strippenkaart ophalen en hiermee alle activiteiten doen. Zo zal er een escapestal zijn, waarin men wordt opgesloten en met aanwijzingen de sleutel kan vinden om er weer uit te komen. Er zijn spelletjes, je kunt je laten schminken, zelf dingen maken of lekker smikkelen van een ijsje of flensje. Voor iedereen met een consumptiekaart is er koffie, thee, drankje of wat eten op het terras beschikbaar.

Een tuinvrijwilliger zal regelmatig met een groepje belangstellenden meer vertellen over de groente en kruiden uit de eigen tuin. De deuren staan van 13.30 tot 16.00 uur open. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Hof van Dalfsen, Restaurant de Barones, Bakkerij van der Most en Jaap Blaakmeer. Voor iedere bezoeker ligt een leuke attentie klaar. Kijk voor meer informatie op www.natuurboerderijdalfsen.nl.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.