Home / / Mannenkoren uit Hoogeveen, Ommen en Vroomshoop treden samen op in Dalfsen

Mannenkoren uit Hoogeveen, Ommen en Vroomshoop treden samen op in Dalfsen

DALFSEN/OMMEN – Drie mannenkoren uit Hoogeveen, Ommen en Vroomshoop geven op zaterdag 5 oktober een gezamenlijk concert in de Grote Kerk in Dalfsen. De mannenkoren hebben gemeen dat ze als dirigent Gezinus Veldman hebben.

Eens per jaar treden de koren gezamenlijk op onder de naam: Oost-Nederlands Mannenkoor. Dit betekent een groot en zeer indrukwekkend geluid van maar liefst 200 stemmen. Organist Frank Kaman ondersteunt Gezinus Veldman die ook het pianospel voor zijn rekening neemt. Het programma is bijzonder divers. Zo staat ‘Jesus bleibet meine Freude’ van Bach op het programma, maar ook een traditioneel lied uit het Afrikaanse Ruanda, de negro spiritual ‘Great Day’, het bekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en ‘The French song’ (Quand le soleil dit bonjour aux montagnes) van Lucille Star. Het concert eindigt met het overweldigende ‘Dank sei dir Herr’ van Händel.

Het concert in de Grote kerk aan het Kerkplein 31 in Dalfsen begint om 20.00 uur en duurt anderhalf uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van de koren en bij de ingang van de kerk.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.