Home / / Line-up tweedaags festival Into The Wild wulps en uitdagend

Line-up tweedaags festival Into The Wild wulps en uitdagend

OMMEN – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september staat in Bostheater Ommen het festival Into The Wild gepland. De line-up op deze dagen mag gezien worden.

Voor wie vrijdag aanwezig wil zijn de volgende tip: stouw de warme prak op tijd naar binnen, want om half acht staat de eerste act geprogrammeerd. De aftrap is voorbehouden aan Dig Deeper. De band uit Noorwegen zoekt het in alt country en rock en doet qua sfeer en sound denken aan The War On Drugs, Grateful Dead en Neil Young. Er zijn mindere referentiekaders denkbaar.

Als de Vikingen zijn uitgeraasd is het podium voor The Cosmic Carnival. Een naam die wellicht opgetrokken wenkbrauwen oplevert. Een tipje van de sluier. Lindsey Buckingham? Rumours? Stevie Nicks? Natuurlijk, Fleetwood Mac! The Cosmic Carnival is een veelgeprezen tributeband van het iconische Brits/Amerikaanse gezelschap. Wie kent niet de hits Don’t Stop, Sara, Rhiannon of Go Your Own Way. Biertje erbij, lekker mee blèren en na het optreden op het fietsje naar huis. Morgen weer.

Op zaterdag wordt al vroeg in de middag afgetikt en wel om 13.00 uur. Het wordt een lange zit, maar beslist de moeite waard. Rond 23.00 uur sterven de laatste klanken weg. Even de artiesten bij langs? Het wordt nog lastig kiezen tussen het Magische Bos of Mainstage. Wat is dat in de vroege middag? Engelen? Nee, het zijn Felicia en Manon Bosch. Via een rustig begin, naar een stormachtig eind.

Verder te zien en beluisteren in het Magische Bos, in volgorden van opkomst: Maurice van Hoek, Baer Traa, Valvetronic Brassband en hier wordt denderend afgesloten met een zooitje herrieschoppers in de goede zin van het woord, welzeker, Tricklebolt! Manon Bosch wordt op Mainstage afgelost door achtereenvolgens Wolf & Moon, Rondé, Garrett T. Capps, EUT en Stones Sessions.

Enkele artiesten nader verklaard: Rondé brengt Indiepop en stond op grote festivals als Mysteryland, Concert at Sea en Lowlands. Luister naar de nieuwe single Calling en je beseft: daar gaan we meer van horen!

EUT staat voor sterke songs en boeiende melodieën. Vette, aanstekelijke popnummers, dynamisch en intrigerend, zonder te gepolijst te klinken. Referentiekaders? Denk aan Pixies, Yeah Yeah Yeahs, Blur, Weezer, Wilco en Beck. Prijsnummers? Bad Sweet Pony, Supplies en Sour Times, likkebaarden!

Het bostheater kijkt over de grens. Ver over de grens. Volgende klant is Garrett T. Capps. Zijn laatste album ‘Texas space cowboy’ voerde de Amerikaan naar Nederland, waar zijn werk op waarde wordt geschat. Geef je over aan zijn dansbare countrynummers, aangevuld met ontroerende Townes & Parsons-achtige songwriting.

Nadere introductie overbodig: Tricklebolt speelt een thuiswedstrijd en ‘welcomes you to the seventies’. Beleef de sfeer die je bent misgelopen, wanneer je geboortedatum op dat moment nog ver in de toekomst lag. Deep Purple meets Birth of Joy. Rauw gitaargeweld en een zwevend Hammond-tapijt rijkelijk overgoten met een lik psychedelica. Met ongekende Lust for Life energie ramt Tricklebolt door tot diep in de schaamstreek. Golden Earring, Uriah Heep, Di-rect, Navarone en ook Thin Lizzy zagen in de Lemelers terecht een wrede opwarmact.

Kijk voor exacte aanvangstijden, toegangsprijzen, route en eventuele overnachting op www.bostheaterommen.nl.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.