Home / / Lezingenserie; de kunst van het kijken

Lezingenserie; de kunst van het kijken

HOONHORST – Dit najaar organiseert Anjerpunt Hoonhorst een serie lezingen over Kunst en Fotografie. De lezingen gaan met name over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De titel is dan ook ‘De kunst van het kijken.’ De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.
De eerste lezing gaat over het ontstaan van de fotografie en de reactie van de schilderkunst hierop. In de tweede lezing bespreekt Angel Pinxten de wisselwerking tussen fotografie en schilderkunst zowel in het verleden als in de huidige tijd. Tenslotte komen in de derde lezing inspiratiebronnen van fotografen uit de schilderkunst en andere kunstvormen aan de orde. Voor wie graag zelf fotografeert geeft Angel in de eerste twee lezingen foto-opdrachten mee, die je met een camera of met een mobiele telefoon kunt uitvoeren. De resultaten daarvan zal zij ook in de derde bijeenkomst bekijken en bespreken. Tot 1 oktober a.s. geldt een vroegboekkorting, bij betaling vóór 1 oktober kosten de drie lezingen samen 25 euro, na 1 oktober 30 euro. Voor losse lezingen geldt een bedrag van 12,50 euro per lezing (incl. koffie/thee). Het aantal deelnemers is maximaal 25. De lezingen vinden plaats in het Anjerpunt, Kerkstraat 7 in Hoonhorst, op de maandagmiddagen 28 oktober, 25 november en 13 januari, van 13.30 uur tot 15.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@anjerpunthoonhorst.nl.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.