Home / / Lezing over slangen in kinderboerderij Ommen

Lezing over slangen in kinderboerderij Ommen

DWINGELDERVELD/OMMEN – Slangen. Sommigen mensen gruwen ervan, voor anderen zijn het fascinerende dieren. Voor Bert Hooijer bijvoorbeeld en voor zijn medeslangenliefhebber Jan Vriend. Reden voor VNM de Vechtstreek Bert Hooijer uit te nodigen voor een lezing/presentatie over slangen op vrijdagavond 20 september. De dag erna is er een excursie met Henk Ruiter naar het Dwingelderveld.

Bert was altijd al een natuurliefhebber en maakte vele foto’s van alles wat groeit en bloeit, onder andere op het Dwingelderveld. Daar kwam hij toevallig in aanraking met een gladde slang. Omdat er maar weinig over deze slangensoort bekend bleek te zijn, heeft hij er met Jan onderzoek naar gedaan. Het is gebleken dat alle exemplaren een unieke tekening op hun kop/rug hebben. Alle bevindingen met betrekking tot leeftijd, gedrag, aantal jongen en leefgebied komen in een soort databank. Inmiddels staan er zo’n 65 stuks geregistreerd.

Naast slangen en andere reptielen hebben ook andere soorten de aandacht van Bert en Jan. Bert zal dan ook vertellen over de natuur in het Dwingelderveld en er zullen dan foto’s te zien zijn van onder andere vogels: de prachtige kraanvogel, draaihals, grauwe klauwier, wielewaal en ruigpootbuizerd die allemaal het Dwingelderveld aandoen als broedgebied of als rustgebied tijdens hun trek. De avond wordt gehouden in de Kinderboerderij aan het Laar in Ommen en begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Voor leden van De Vechtstreek is de toegang gratis, niet-leden betalen twee euro per persoon. De excursie op zaterdag 21 september naar het Dwingelderveld start vanaf de muziektent aan de Markt om 9.00 uur met eigen vervoer.

www.vechtstreeknatuur.nl

Foto: Bert Hooijer

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.