Home / / Leusense Conferentie in de Maranathakerk

Leusense Conferentie in de Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op vrijdag 13 september houdt Ds. A. Bas (GKN) uit Kampen de eerste lezing in het nieuwe seizoen, met als titel ‘Een kerk die leeft, is een kerk die spreekt’.

Direct nadat de Reformatie begonnen was, hebben heel wat mensen een persoonlijke geloofsbelijdenis op papier gezet. Meestal gebeurde dat, omdat de Inquisitie hen daarnaar vroeg. Als gekeken wordt naar de kerkelijke belijdenissen die in die tijd zijn opgesteld, valt het op dat ze nauw aansluiten bij de vragen van hun tijd. Terecht vinden we het belangrijk, om ons hartelijk te binden aan de belijdenisgeschriften die ons vanuit het verleden zijn overgeleverd. Behalve op de vragen van toen, gaan die namelijk ook in op wat op basis van de Schrift nog altijd de kern van ons geloof is. Op deze manier hebben ze ook een verbindende functie. Tegelijk blijft wel de vraag over, hoe houden we als kerk ons belijden actueel? Hoe gaan we als kerk in op de vragen van deze tijd?

Aanvang: 20.00 uur (toegang gratis, wel is er een collecte) in de Maranathakerk, Burg. v.d. Grondenstraat 73 Nieuwleusen.

Meer informatie is te vinden op: www.leusenseconferentie.nl

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.