Home / / Langste Tompouce van Nederland in Ommen

Langste Tompouce van Nederland in Ommen

OMMEN – Middenin het Vechtstadje Ommen viert de plaatselijke ‘Oranjevereniging Ommen’ haar 60-jarig, en evenementenorganisatie ‘Ommer Bissingh’ haar 40-jarig bestaan. Samen 100 en dat is reden voor iets speciaals!

Bij een feest hoort gebak en Ommen heeft iets met gebak, want was het niet op de Markt in Ommen waar op 02-02-2002 (de huwelijksdag van Willem Alexander en Maxima) de ‘Hoogste Bruidstaart Ter Wereld’ werd gemaakt? Maar liefst zeventien verdiepingen van elk één meter hoog en de taart was goed voor een plekje in het Guinness Book of Records! Voor de Hoogste Bruidstaart was toen nodig: 2000 eieren, 600 kilo Zwitserse room, 600 liter slagroom en 150 vierkante meter cake. En voor de garnering nog eens vier tanks met 250 liter slagroom. Als Ommen dat allemaal met gebak heeft, hoe logisch is het dan om op zaterdag 21 september aanstaande ter viering van de twee jubilea de ‘Langste Tompouce van Nederland’ te maken! Daarvoor zal zelfs het centrum van het altijd gezellige Ommen deels moeten worden afgezet. Exact om 10.00 uur wordt het startschot gegeven. Een tiental bakkers bouwt dan zo’n 4 á 5 uur aan de ‘Langste Tompouce Van Nederland’.

Als de Tompouce klaar is wordt de lekkernij versneden tot normale Tompouces die aan het publiek worden uitgedeeld. Want, zoals gezegd, bij een jubileum hoort immers gebak! Ommen nodigt een ieder en waar dan ook vandaan uit om één van de 4000 Tompouces te komen wegsnoepen.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.