Landhuis Dream or Donate-oprichter in Witharen te koop

WITHAREN – Een slordige 1,1 miljoen euro moet het opleveren, het landhuis van de eigenaar van de in opspraak geraakte crowfundingsite Dream or Donate in Witharen. De villa is dinsdagavond op Funda gezet. Wie even snel een kijkje wil nemen, komt bedrogen uit: er staan (nog) geen foto’s bij.

Dat meldt RTV Oost.

Het vrijstaande landhuis van 464 vierkante meter uit 2012 staat op een perceel van ruim 15.000 vierkante meter en telt elf kamers. Behalve een sauna is er ook een kleine bioscoop en een bruin café, een zwembad, een overdekte barbecueplaats, een garage met lift naar de woonruimte en een paardenschuur.

Onlangs werd het crowdfundingplatform, waar vooral ernstig zieke mensen gebruik van maakten om geld te verzamelen voor bijvoorbeeld operaties, plots uit de lucht gehaald. De verontwaardiging was groot: de oprichter van de website zou over de ruggen van mensen in nood een fortuin hebben vergaard. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek (29) zegt dat hij werd afgeperst door internetcriminelen die de website zouden hebben gehackt.

Villa en sportwagen
Om de gedupeerden zo snel mogelijk het geld uit te kunnen keren, verkoopt hij onder meer zijn villa en een sportwagen. De gedupeerden hebben volgens Mastenbroek gezamenlijk ‘hooguit vijftigduizend euro tegoed’.

Enkele jaren geleden nam Mastenbroek zijn intrek in de rietgedekte villa in het buitengebied van Witharen. Die villa, die bewaakt wordt met camera’s, staat al ongeveer een half jaar leeg. “Ik woon in een hut ernaast. In het huis zouden mensen met een beperking worden opgevangen”, zei Mastenbroek. Sinds de ophef is Mastenbroek ergens anders neergestreken.

Foto: Funda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.