Home / / Klimmen en klauteren bij NuNature, hét nieuwe outdoorpark

Klimmen en klauteren bij NuNature, hét nieuwe outdoorpark

Ommen – Zóóó…, was de eerste reactie van Erik Eggert, op moment dat hij de ietwat verborgen wereld achter de slagboom van vakantiecentrum de Besthmenerberg ontdekte. Een pareltje. Liefde op het eerste gezicht. De marktonderzoeker annex ondernemer uit Enschede zag onmiddellijk potentie. Het vakantiepark had ruimtes liggen, die smeekten om exploitatie. De ondernemer in Eggert werd gekieteld en och, een kijkje nemen kon geen kwaad toch? Zo gezegd, zo gedaan. Kijken en pats, boem, verkocht!

Hier in dit bosrijke gebied, vergeven van de zomerhuisjes, tenten en bungalows lagen mogelijkheden. Operationeel gebied. Wat zoeken vakantievierders, recreanten en kampeerders? Juist, vertier! De tijd van bermtoerisme en lezend en luierend op de tuinstoel, met een zakdoek op het hoofd tegen uitslaand lichaamsvocht, ligt ver achter ons. Het gros der toeristen zoekt actief, uitdagend en eigentijds vermaak. Dat is wat Eggert en zijn zakenpartner Frank Goossens willen bieden.

Vanuit die gedachte ontstond NuNature, hét nieuwe outdoorpark in Ommen. Een park boordevol coole en vette uitdagingen in de frisse buitenlucht. Paintballen, boogschieten en klimmen in een van de vier arena’s. Een gaaf feestje houden in een van de Event Arena’s? Kom maar op! NuNature staat voor het verleggen van grenzen via sport, spanning, sensatie, actie en avontuur. Fortnite in het echt.

Zaterdag mocht iedereen een kijkje nemen bij NuNature, dat vanaf de ingang van het vakantiepark leunt tegen de horeca. Burgemeester Vroomen mocht om 16.00 uur het park feestelijk en officieel openen en natuurlijk ging dat gepaard met een voorwoord, hapje en drankje. Wie zin had, mocht zich uitleven in een van de arena’s van sportief vermaak en vertier. Zo’n dertig durfals gingen die uitdaging graag aan en kwamen met pretoogjes en een blos op de wangen heelhuids over.

Eggert ziet het helemaal zitten in Ommen. “De omgeving heeft me positief verrast. Ik zag mogelijkheden. Niet alleen voor de recreanten hier, maar voor het gehele Vechtdal en daarbuiten. Voorbeeld? Neem de scouting. Welkom. Klopt, we hadden graag eerder willen beginnen, in het voorjaar. De bouw liep vertraging op, maar goed, we zijn niet afhankelijk zijn van het seizoen. Ook voor bedrijfsuitjes, familiedagen, schoolreisjes, vrijgezellenfeesten en uitstapjes van sportclubs staan we paraat. We willen graag meedenken een feestdag supergeslaagd te maken. Deze locatie is perfect. Restaurant, speeltuin, zwembaden, zowel binnen als buiten, alles bij de hand, zelfs een manege. Direct in het oog springt ons Klimbos, waarin je hoger klimt dan ooit. Er zijn meer dan dertig uitdagende hindernissen op verschillende hoogtes, wat het tot een waar avontuur maakt. Naast klimmen kan er gepaintballd worden. Loopgraven, bunkers en uitkijktorens maken het speelveld tot een spektakel. Ook hebben we elektrische choppers waarmee je de directe omgeving kunt verkennen. Overnachten? Kan. Hond mee? Kom maar op. De komende tijd wil ik contacten opdoen. Weten hoe de lijntjes lopen hier is de omgeving. Inburgeren zeg maar. Wie weet kunnen we samen optrekken.”

“Erwin Poots uit Nijverdal is ervaringsdeskundig en moet ‘het gezicht’ worden van ons park. We hebben met NuNature in een paar maanden tijd het modernste outdoorpark van Nederland uit de grond gestamp, met vier arena’s, de Outdoor Arena, Paintball Arena, Klimbos Arena en Event Arena. Alles met passie en respect voor de natuur. Wij zijn trots op ons mooie park en willen onze passie graag delen.”

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.