Home / / Klassendag voor OBS Het Palet als voorloper Open Monumentendag

Klassendag voor OBS Het Palet als voorloper Open Monumentendag

OMMEN – Voor de 20 leerlingen van groep 8 van de openbare basisschool Het Palet was het vrijdag zogeheten Klassendag. Dit als voorloper van de Open Monumentendag met het thema ‘Plekken van Plezier’.

De klas werd vooraf ontvangen in de Kinderboerderij op landgoed Het Laar. Aan de hand van de gidsen Arend Spijker en Linde Stokvis gingen ze vervolgens wandelend het landgoed op. Arend als kenner van de natuur en Linde voor het historisch aspect van het landgoed, dat geboekt staat als Rijksmonument.

Helaas was Huize Het Laar gesloten vanwege een trouwpartij, maar toch kregen de kinderen voldoende mee van de historie van de oude havezate. Als boswachter wist Arend de kinderen te boeien met de rijke natuur. Zo werden veel vogels gespot, waaronder een bosuil. Ook voor de paddenstoelen was grote interesse.

Elk jaar wordt door de organiserende Stichting Open Monumentendag Ommen een school uitgenodigd voor deze Klassendag. Om ze bewust te maken van monumenten en daar zuinig mee om te springen. De scholieren waren erg enthousiast en lieten weten veel opgestoken te hebben.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.