Jan Willem Wiggers waarnemend burgemeester in Hardenberg

HARDENBERG – Jan Willem Wiggers uit Hattem wordt waarnemend burgemeester van Hardenberg. Hij begint op 24 september en wordt binnenkort op het provinciehuis in Zwolle beëdigd.

Wiggers heeft een brede ervaring in het Openbaar Bestuur. Hij staat volgens de gemeente Hardenberg bekend als ‘een warme persoonlijkheid, een echte verbindende burgervader’. Sinds 2008 is hij burgemeester van Hattem, daarvoor was hij vier jaar wethouder in Zwartewaterland.

Voorafgaand aan zijn werk in het lokale bestuur was Wiggers achtereenvolgens werkzaam als hoofd Politiek Bestuur van het CDA partijbureau in Den Haag en als teamleider Openbaar Bestuur bij de provincie Overijssel in Zwolle.

Vertrek Snijders

In Hardenberg ontstaat een burgemeestersvacature door het vertrek van burgemeester Peter Snijders. Hij is per 16 september benoemd als burgemeester van Zwolle.

Naar verwachting blijft Wiggers in Hardenberg waarnemend burgemeester tot de zomer van 2020. Dit najaar start de gemeente de procedure om tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.