Home / / Inschrijving GymXtra geopend

Inschrijving GymXtra geopend

Spelenderwijs werken aan motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en zelfvertrouwen

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Omdat de motorische en sociale ontwikkeling niet bij ieder kind gelijk verloopt, is het lesprogramma GymXtra ontwikkeld. Wethouder Jan Uitslag: “Het doel van GymXtra is dat spelenderwijs gewerkt wordt aan onder andere motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en zelfvertrouwen. Ervaringen van voorgaande jaren leert dat het daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft, zowel voor het kind als voor de ouders.” Vanaf 6 september 2019 is het weer mogelijk om kinderen van groepen 3 t/m 8 van de basisschool in te schrijven.

Onder deskundige begeleiding van meerdere lesgevers gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. GymXtra draagt er aan bij dat kinderen makkelijker de aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten tijdens het (buiten)spelen, de gymles op school en bij sportverenigingen. Buurtsportcoach Marco Hollak legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “In de gesprekken vooraf en in de lessen zitten motorische en sociale vaardigheden, leefstijl en zelfvertrouwen verwerkt. Denk daarbij aan het leren kennen van je eigen lichaam. Dit leidt onder andere tot vermindering van angst voor bewegen. Daarnaast leren ze om te gaan met andere kinderen, bijvoorbeeld door te leren om grenzen te stellen. Ook wordt met fysieke aspecten de conditie verbeterd.”

Prijs en locatie

De GymXtra-lessen kosten 65 euro voor een heel seizoen. Ook is het GymXtra aanbod beschikbaar via de kindregeling van de gemeente Dalfsen (kindregeling.dalfsen.nl). Het GymXtra pakket bestaat uit 25 lessen die tussen oktober 2019 en eind april 2020 gegeven worden. De lessen vinden één keer per week plaats in: Nieuwleusen: op dinsdag van 16.00 16.45 uur in de Spil en in Dalfsen op donderdag van 16.00 16.45 uur in Trefkoele+

Inschrijven en vragen

Inschrijven kan op www.dalfsenbeweegt.nl via het kopje GymXtra. Voordat de inschrijving definitief is, vindt er een intakegesprek plaats. Voor het beantwoorden van vragen of voor meer informatie kan contact opgenomen worden met een buurtsportcoach via: 06 30 02 21 61 of buurtsportcoaches@dalfsen.nl.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.