Home / / IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e Loopfestijn

IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e Loopfestijn

DALFSEN – IJsclub Stokvisdennen heeft de voorbereidingen achter de rug, om van haar 32e uitgave een succes te maken op zaterdag 7 september. Voor de naam Loopfestijn, voorheen marathon van Dalfsen, is gekozen zodat het voor alle leeftijden toegankelijk is. Voor de allerkleinsten is er de Jumbo-Kidsrun, de oudere jeugd kan zich uitleven op de 2,5 km en de 5 km. De getrainde atleten gaan voor een mooie tijd op de 10 km en de halve marathon.

Dit jaar heeft de KNAU (Loopfestijn is een officiële wedstrijd van de atletiekunie) het parcours opnieuw gecertificeerd. Op de centimeter nauwkeurig worden de afstanden gemeten. De organisatie staat niet stil. Zo is er dit jaar op de 5 km een teamloop toegevoegd; 5 lopers lopen individueel, hun tijden worden bij elkaar opgeteld en het snelste team wint. Ook nieuw dit jaar is de wandeltocht langs de kunstroute in Dalfsen, zodat er echt voor alle leeftijden rondom de Trefkoele wat te beleven valt.

Aanmelden voor de wandeltocht kan op de dag zelf van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het inschrijfnummer is tevens het lotnummer voor een leuke verloting tijdens de prijsuitreiking, die na de laatste loper op de halve marathon zal plaatsvinden. Inschrijven voor de loopnummers op de 10 km en de halve marathon kan tot 5 september. Voor de overige afstanden kan worden ingeschreven op de dag zelf, tot een half uur voor de start.

Onderweg zal muziek verzorgd worden door de Vechtboerties, Rambakkie en de Stuwzangers. Bij de waterposten; op de Koepelalle, Vossersteeg, Kampmansweg, Hofsteeg en Brinkweg zal muziek klinken om de lopers op te zwepen naar een mooie prestatie. Na alle mooie prestaties zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De nieuwe rondemis Manon Knol, zal direct na de Kidsrun, de drie snelsten huldigen in beide leeftijdscategorieën. Het startschot voor de 10 km en de halve marathon zal om 16.30 uur klinken, de prijsuitreiking is na de laatste loper op de halve marathon, zodat elke deelnemer zijn of haar verdiende aandacht krijgt. Van elke deelnemer gaat er 50 eurocent naar het Hospice Dalfsen.

Meer info: www.loopfestijndalfsen.nl

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.